Öltözködjünk

Túl a cicanadrágon: a szezon 6 legdivatosabb nadrágfazonja

Bár az utcakép nem ezt mutatja, a cicanadrágon kívül számos más típusú nadrág is divatos ebben a szezonban. Mutatjuk ezeket, és elmondjuk azt is, hogy melyik fazon milyen testalkathoz áll a legjobban.
Flare: H&M, marlene, sportos, sort: Mango
Flare: H&M, marlene, sportos, sort: Mango

Sort

Hideg időben sem kell lemondanunk a sortokról, hiszen vastag harisnyákkal nyugodtan viselhetjük őket továbbra is. Bokacsizmával és hosszú szárú lábbelikkel is jól működnek, elegáns blúzzal, zakóval akár még irodában is hordhatóak – legfeljebb érdemes egy kicsit kevésbé rövid fazont választani. Körtéknek és homokóráknak a legelőnyösebb.

Marlene

A maszkulin öltözködés egyik nagy úttörőjének, Marlene Dietrichnek köszönhetjük egy kényelmes, “ápol és eltakar” fazont. Ha megfelelő anyagból készült, még puha, meleg és kényelmes is. Zakóval talán kicsit sok, inkább inggel vagy szép, színes kardigánnal viselnénk. Magassarkúval és lapossal is remek. Csípőre szabott fazonban oszlop alkatúaknak jó választás lehet, derékhangsúlyos változatban pedig az almák és a homokórák barátja.

Mindhárom nadrág: Zara
Mindhárom nadrág: Zara

Culotte (vagy palazzo)

Őszintén bevalljuk, ennek a nadrágtrendnek örültünk a legkevésbé. Látványos, azt meg kell hagyni, de igen kevéssé praktikus, és sajnos nagyon keveseknek áll csak jól. Az is kérdés, mennyire tapad meg a ruhatárunkban, érdemes-e rá beruházni. Persze aki szereti, az hordja csak nyugodtan! Ennél a nadrágnál a testalkatnál többet számít a magasság – ha elég magas a viselője és jó a nadrág szabása, mindenkinek jó lehet, leginkább mégis az oszlop alkatúaknak való.

Marlene: Zara, flare: Mango
Marlene: Zara, flare: Mango

Flare

A hippikorszak óta fel-feltűnő harangaljú nadrág ismét visszatért – illetve persze az olyan hírességeknek köszönhetően, mint Jennifer Lopez és Monica Bellucci, valójában soha el sem tűnt. A nőies idomaikról és stílusukról híres színésznők nem véletlenül kedvelik annyira ezt a fazont, remekül kiegyensúlyozza a széles csípőt. Említett hölgyek magas sarokkal hordják leginkább, de persze lapossal is szabad. Oszlop alkatúaknak tökéletes választás, de a körték, az almák és a homokórák is jól járnak vele. Vagyis ez az a fazon, ami megfelelően megválasztott méretben minden testalkathoz jól áll.

Túl a cicanadrágon: a szezon 6 legdivatosabb nadrágfazonja
Magas derekú: F&F, flare: Stradivarius, sort, sportos: H&M

Magas derekú

Na, ez az a trend, amit szinte mindennap áldunk. Ha valaki aggódna, hogy magas derekú nadrágot csak a nagymamák hordanak, megnyugtatjuk, ez a legkevésbé sem igaz. Szűk és bő szárral egyaránt nagyon megy a magas derék mostanában és a derékvédelemért őszintén hálásak vagyunk mindennap. Fázósaknak nagyon javasoljuk, hideg napokon életmentő! Ez a szabást szintén leginkább csak körtéknek és homokóráknak ajánljuk.

Sportos

A sportos fazonú nadrágok mostanában a férfi és a női divatban egyaránt ellepték a kifutókat és az áruházakat. Magassarkúval, balerinával, bokacsizmával és oxforddal is szuperül néznek ki, jól szabott blézerrel, bőrdzsekivel lehet városiasabbá tenni az összeállítást. Szigorúbb dress code-ú munkahelyre sajnos még a selyemből vagy kasmírból készült változatot sem biztos, hogy beengedik, pedig a világ egyik legkényelmesebb viselete… Körtéknek és homokóráknak kiváló választás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top