Öltözködjünk

A 10 legdivatosabb sapka és kalap a hideg hónapokra

A sapkák és kalapok újra egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a divatban, rengeteg típus várja, hogy melegíthessen minket. Olyan sokféle létezik, hogy nem is könnyű eligazodni, ezért összeállítottunk egy kis útmutatót a szezon legdivatosabb darabjaiból.

Kalapok

Fedora – A fedora kalap évek óta reneszánszát éli, és már nem csak elegáns szettekkel, de akár farmerrel és edzőcipővel is felvehető. (Marks&Spencer)

Cloche – Az 1920-as évek jellegzetes kalapja is újra trendi, de tudni kell viselni. Azoknak való, akik az igazán sikkes stílust részesítik előnyben.  

Keménykalap – Idén különösen trendik a díszes, karimás kalapok, méghozzá nem csak feketében, hanem színesben is. Vállalkozó kedvűek nyugodtan továbbfejleszthetik virágokkal, tollakkal. (H&M)

A 10 legdivatosabb sapka és kalap a hideg hónapokra

Sisak – Bár a sisakok eredetileg valamilyen védő funkcióval rendelkező fejfedőt jelentettek, most igen menőnek számítanak a mintájukra készített kalapok. Persze ezzel ne álljunk a tégla alá! (Zara)

Fascinator – Az angol stílus egyik lényeges eleme a díszkalapnak fordítható fascinator, ami egyre népszerűbb nálunk is. Funkciója nem sok van, viszont mutatós. Ezt a füles változatot még nyugodtan tovább díszíthetjük. (H&M)

Sapkák

Bojtos sapka – Minél feltűnőbb a bojt, a pompon egy sapkán, annál menőbb az idén. (Zara)

Beanie – A hátul lelógó kötött sapka úgy látszik, még mindig nem akar kimenni a divatból, de nem panaszkodunk, mert kényelmes, és melegít is. (H&M)

Svájcisapka – Többek közt az a jó a svájcisapkában, hogy legalább ötféleképpen fel lehet venni. (Mango)

A 10 legdivatosabb sapka és kalap a hideg hónapokra

Szőrmesapka – Igazi klasszikus, kicsit konzervatív fazon ez a szőrmesapka, de egy jó nagy mintás sállal és bőrdzsekivel egyből modernizálhatjuk. (Zara)

Usánka – A szőrme és műszőrme nagyon megy, és ennek végre értelme is van, hiszen meleg. A hazánkban korábban ideiglenesen állomásozó orosz csapatoknak köszönhetően ez a fazon különösen ismerős lehet. (H&M)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top