Öltözködjünk

Fogyatékkal élő modellek vették birtokba a kifutót – galéria

Ezúttal a tokiói divathét egyik bemutatóján kapott szereplési lehetőséget néhány fogyatékkal élő modell.

Takafumi Tsuruta japán divattervező márkája, a Tenbo divatshow-ján az egészségesek mellett kerekesszékes, illetve törpenövésű modellek mutatták be a jövő évi tavaszi–nyári kollekciót. A tervező nem csak “mutatóba” szerepeltette a fogyatékkal élő modelleket, hanem ő valóban tervez is olyan ruhákat, melyek az ő speciális igényeiknek felelnek meg és megkönnyítik az életüket. 

Megnézem
Összes kép (1)

A modellek között feltűnt többek között  egy kerekesszékes szörfös, Yoshihiro Kojima, egy humorista, Yusei Terada, de a 115 centiméter magas festőművész, Hitomi Goto is. A mucopolysaccharidosis nevű, ritka kötőszöveti anyagcsere-betegségben szenvedő Taichiro Inotét pedig az édesanyja tolta végig a kifutón.

Tsuruta már nem először mutatta be kollekcióját fogyatékkal élő emberek részvételével: márciusban, szintén a tokiói divathéten vak, művégtaggal élő és kerekesszékes modellekkel dolgozott.

Fotók: tokyo-mbfashionweek.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top