Öltözködjünk

Így válassz kabátot, ha plus size vagy!

Az őszies idő beköszöntével sem kell lemondanunk a divatos megjelenésről, hiszen a plus size divatmárkák rengeteg alternatívát ajánlanak, ha már unnánk a szürke és fekete, sátorszerű kabátokat. Nemcsak színek és minták, de a szabásvonalak terén is nagy a választék.

A legtrendibb fazonok

Idén a bő szabású, úgynevezett oversized (vagyis “túlméretezett”) kabátok mellett a sokak által kedvelt parka is trendi, továbbá reneszánszát éli a pelerin.

Így válassz kabátot ha plus size vagy!
Asos Curve, H&M

Évek óta a ponchók és túlméretezett kendők szerelmese vagyok, mert egy hétköznapi szettet is tökéletesen feldob egy-egy színes vagy mintás sál, így a gombolás nélküli, úgynevezett waterfall kabátokba máris beleszerettem.

Így válassz kabátot ha plus size vagy!
Violeta by Mango, Asos Curve

Az elnevezés egyébként a kabát elején rétegződő anyagra utal, ami a vízesés zuhatagára emlékeztet. Átmeneti kabátnak kitűnőek, akár egy elegáns ruhára vesszük fel, vagy épp egy farmer-póló rohangálós szett felé választjuk, nem csupán divatos összképet eredményez, de egyben praktikus viselet is.

Így válassz kabátot ha plus size vagy!
H&M, Violeta by Mango

Az átmeneti motorosdzsekik továbbra is szerepelnek szinte minden plus size márka őszi kínálatában, és egyes modellek a legújabb trendeknek megfelelően rojtos díszítést  is kaptak. Anyagukat tekintve hasított bőr vagy bőrhatású eco-bőr anyagból készülnek.

Így válassz kabátot ha plus size vagy!
Marks&Spencer, Asos Curve

A 70-es évek újraélesztésének köszönhetően az idei plus size divatban is megjelennek a műszőrme kabátok. A túlzott szőrmeréteg azonban minden nő méretét legalább egy számmal növeli, így tanácsosabb rövidebb szőrmevastagságú és kevésbé bélelt darabot választani.

Túl a szürkén és a feketén

Ami a színeket illeti, a klasszikus szürke, barna és fekete darabok mellett a pasztellszínek üdeséget visznek majd a szürke hétköznapokba, hiszen egy-egy babakék, halvány rózsaszín vagy homokszínű kabát nem csak nőies megjelenést biztosít, de a kedvünkre is pozitív hatással van.

Így válassz kabátot ha plus size vagy!
H&M, Bonprix

Nem csupán a színekkel, de a mintákkal is bátran kísérletezhetünk, hiszen a szezon kínálatában az állatminták erősen dominálnak és a geometriai minták is megjelennek. Érdemes viszont figyelni a “kevesebb néha több elvén” az öltözékünk többi részére, ha egy térdig érő leopárdmintás kabát mellett döntünk, hiszen tanácsos egyszínű nadrággal vagy szoknyával párosítani a feltűnő darabokat.

Maite Kelly (Bonprix), Persona by Marina Rinaldi
Maite Kelly (Bonprix), Persona by Marina Rinaldi

A magasságodra is figyelj!

Nem csupán testalkati adottságainkat, de magasságunkat is érdemes figyelembe venni a kabátvásárlás során, hiszen míg egy alma alkatú, hosszabb és formás lábú plus size hölgy akár rövidebb vagy térd alatt érő kabátban is remekül mutat, addig egy alacsonyabb hölgynek érdemes rövidebb kabátban gondolkoznia, hiszen egy-egy hosszabb darab optikailag összenyomja, és még alacsonyabbnak mutatja.

Így válassz kabátot ha plus size vagy!
Persona by Marina Rinaldi, Caremo

A parkák és motorosdzsekik kivételével az idei szezonban megjelenő kabátok univerzálisak, hiszen nem követik szorosan a test vonalát, így testalkattól függetlenül bátran kísérletezhetünk velük.

A szerzőről

A Milánóban élő Szkiba Zsuzsanna – vagyis mindenki Zsuzskája – magát csak pozitívtestkép-aktivistának és önbizalommentornak hívja. 3 éve naponta segít nők ezreinek, hogy – először a lelküket ápolva, majd divattanácsokkal ellátva őket – jobban érezzék magukat a bőrükben. Hitvallása, hogy egy nő szépségét, értékeit s helyét a világban nem a farmernadrágja mérete határozza meg, hiszen egy nő 42-es méret felett is élhet teljes, egészséges és önbizalommal teli életet. Beauty With Plus nevű weboldala és az ehhez tartozó Facebook-közösség tagjai súlytól s kortól függetlenül kíváncsiak tanácsaira, legyen szó a tükörben látható nő megszeretéséről vagy épp a nagyméretű fürdőruhák divatjának újdonságairól. Internetes naplója vidám, pozitív hangvételű, de olykor komoly témákat feszeget, s célja, hogy minden nő visszanyerje önbizalmát, a tükör pedig ne legyen többé ellenség.

Weboldal: www.beautywithplus.com

Facebook: https://www.facebook.com/cupcakeandpearls

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top