Öltözködjünk

Így válaszd ki a tökéletes nyakláncot!

A nyakláncot több mint célszerű a ruha nyakkivágásához viszonyítva megválasztani. Egy nem passzoló lánc ugyanis a legcsinosabb öltözéket is tönkreteszi, míg egy jól eltalált darab a legegyszerűbb holmit is feldobja.

Csónakkivágás és V-kivágás

A csónakkivágású holmikhoz legjobban a hosszú, mell alá, esetleg köldökig érő nyakláncok illenek. A legjobb, ha a lánc lefelé vastagszik vagy a kivágás vonalában, illetve afelett visszafogottabb, míg az az alatti részen hangsúlyosabb a díszítése.

Így válaszd ki a tökéletes nyakláncot!

A V-kivágású modelleknél arra figyelj, hogy a nyaklánc rövidebb legyen, mint maga a kivágás, ne bújjon be a ruha alá és ne is lógjon rá. Maga a kiegészítő lehet medálos lánc vagy akár egy statement darab.

Négyszögletes kivágás

A négyszögletes kivágáshoz tökéletesen passzolnak a rövid gyöngysorok, illet a medálos láncok, valamint a hosszú, vékony, megcsomózható láncok is.

Így válaszd ki a tökéletes nyakláncot!

Arra ügyelj, hogy az előbbiek legyenek határozottan rövidebbek, mint a kivágás, míg az utóbbit a kivágás felett csomózd meg! 

Ingek, garbók és pánt nélküli holmik

Az ingekhez, gombos blúzokhoz a legjobban a rövid, vastag, akár dupla soros láncok mennek, melyek azonban nem lóghatnak be a gombolás alá.

Így válaszd ki a tökéletes nyakláncot!

A garbó szinte bármilyen hangsúlyos nyakéket elbír, mely elég hosszú ahhoz, hogy ne feszüljön rá a garbónyakra. A pánt nélküli darabok szintén megkívánják a hangsúlyos nyakláncot, a főszabály azonban itt is az, hogy a kiegészítő le lógjon rá az anyagja és ne is akadjon be alá. 

Grafikák: fashioninfographics.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top