Öltözködjünk

Ő a H&M első muzulmán modellje – fotók

A H&M legújabb reklámjában tűnik fel egy fiatal fejkendős muszlim lány, felhíva a figyelmet arra, mennyire nem számolnak velük a nagy divatcégek.

 

A H&M első muzulmán modellje

Mariah Idrissi, a 23 éves pakisztáni származású nő az első fejkendős muszlim, aki a H&M kampányában szerepelt. A Londonban élő fiatal nő, aki egyben egy hennaszalon vezetője is, szüleitől kért engedélyt a szerepléshez és kikötötte, hogy a forgatás alatt férfiak nem érinthetik meg.

A videóban egyébként Mariah nagyon elegánsan jelenik meg, fejkendőben és menő napszemüvegben. A H&M kampányában, egyébként az újrahasznosított anyagokból készült ruhákat promotálja.

“Mindig úgy éreztem, hogy a fejkendőt viselő nőkről a nagyobb divatcégek egyszerűen nem vesznek tudomást, ezért is örültem a felkérésnek” – mondja a marokkói-pakisztáni gyökerekkel rendelkező Mariah.

Mariah londoni kozmetikájában különleges henna tetoválásokat és Halal körömlakkot készít vendégeinek.

Annak ellenére, hogy több ezer követője van a gyönyörű muszlim nőnek az instagramon, ő a vallási előírásokat követve mindig fejkendőben és zárt ruházatban szelfizik. Így mutatva meg, hogy nem csak félmeztelenül lehet szép és vonzó egy nő.

A H&M első muzulmán modellje
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top