Öltözködjünk

A modellből séf lesz

Unalmas már a sztori a gyönyörű modellről, aki nemcsak szép, de kedves, okos és szerény is? Pedig most egy ilyen következik. Tombor Nelli az egyik legszebb magyar modell, aki férjhez ment az egyik legjobb magyar fotóshoz, Tombor Zoltánhoz, és együtt előbb Milánóban, aztán New Yorkban próbáltak szerencsét. Nelli pedig közben egyre komolyabban kezdte űzni gyerekkori szenvedélyét, a főzést.

Nelli egy-egy receptjével már találkozhattunk magazinokban, de az igazi sikert az jelentette számára, amikor bemutatkozó videója – melyben arról mesél, mit jelent számára a főzés – bejárta az internetet, és egy olyan lehetőséghez juttatta, amelyről már régóta álmodott: részleges ösztöndíjjal felvették New York egyik legelismertebb gasztroakadémiájára, az Institute of Culinary Education (ICE) egyéves képzésére. Az augusztusban startoló tanév mellett már csak alkalmanként vállal modellmunkát, viszont lelkesen blogol az angol Dryby oldalán, ahol szakácsként először mutatkozhatott be. Nellivel egy forró nyári napon találkoztunk Budapesten, és mit tagadás, teljesen a hatása alá kerültünk.

Most akkor már nem is dolgozol modellként?

Reklámfilmfelkérésekre még mindig gyakran igent mondok, de eljött az idő, hogy abbahagyjam a fotómodellkedést. Ez már az eggyel fiatalabb generáció sportja, így is tovább húztam, mint kellett volna.

A döntést persze könnyebb úgy meghozni, hogy már van új életcélod.

Tavaly tavasszal fotóztuk a Helena Rubinstein-kampányt Párizsban, és úgy érzem, ez méltó befejezése volt a modellkarrieremnek.

(Fotó: Tombor Zoltán)
Tombor Nelli
Fotó: Tombor Zoltán

Hány évig dolgoztál modellként?

Kereken tíz.

Szóval nem tinédzserként kezdted.

Nem, 20 évesen kezdtem. Vidéki lányként nem sokat tudtam a modellkedésről, és nem is tartottam magam különösebben szépnek. Amikor Budapestre költöztem, egy reklámcégnél dolgoztam asszisztensként. Egy délután egy producer lány leszólított az utcán, hogy reklámfilmhez keres szereplőket, és én azóta is hálás vagyok Adriennek. Két nap múlva már egy reklámfilmet forgattunk. Furcsa volt hirtelen ebbe a világba csöppenni, de nagyon élveztem. Elképesztő sebességgel indult minden, az első hónap után már több magazin részére fotóztunk, és hosszabb időre indultam Athénba modellkedni. Nehéz volt választani a biztos állás és a bizonytalan modellkarrier között, de nagyon csábított a sok utazás lehetősége.

Te miről álmodoztál gyerekkorodban?

Orvos szerettem volna lenni, de már kiskoromban is nagyon érdekelt a főzés. A hétvégéket a konyhánkban töltöttem, és minden süteményt én sütöttem, amit magammal vittem a kollégiumba.

Az interjú folytatását keresd a szeptemberi Marie Claire magazinban!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top