Öltözködjünk

Ezért örülj, ha nyári kismama vagy!

Tény, hogy mindenféle cicoma nélkül is ragyognak a várandós nők. De különösen igaz ez akkor, ha nem hanyagoljuk el magunkat és megtartjuk nőiességünket. Higgyétek el: nyáron ez még könnyebben kivitelezhető!

Minden babavárás más, most már én is tudom. Az elsőnél lényegesen fiatalabb voltam, és szinte meg sem kottyant a másállapot. Fittségem ellenére a hűvösebb hónapok mégis kifogtak rajtam. Pontosabban az öltözködésemen. Legtöbbször kétségbeesve álltam a tükör előtt, hogy a mínuszokban ugyan mit húzzak magamra?! Sirattam az imádott gardróbomat, a benne rejlő féltett kincseimet. Bálnáztam magam, és versenyt futottam az “ápol és eltakar” ruhákért.

Igaz, a favorit márkámhoz foggal-körömmel ragaszkodtam terhesen is, de a korábbi S-es téli kabátomat XL-esre kellett cserélnem. A síoverallokat, de még a cipzáras bőrcsizmákat is csak a kirakatban csodáltam meg, a kasszáig sosem jutottam. A kismamaruháknak pedig makacs módon hátat fordítottamat. Kezdetben nem tudtam megbarátkozni a gondolattal, hogy a világ legcsodálatosabb állapotának velejárója az, hogy ennyire megváltozik a testünk. Vagyis “csak” annyira, hogy erre az időszakra újra kell pozicionálnom a trendi és “mi áll jól nekem” darabok fogalmát.

Ezért örülj, ha nyári kismama vagy!

Most, hogy jó pár évvel később, újra egy cuki “görögdinnye” bújik a trikóm alatt, már csak mosolygok korábbi önmagamon, és a hajdanán öltözködésemmel vívott harcomon. Bár ez a terhességem nehezebben indult, többször jártam-keltem zacskóval, mint zacskó nélkül, és itt nem a bevásárlószatyrokra gondolok egy jól megérdemelt shopping után. De aztán a hányós hetek gyorsan lecsengtek, és fellélegeztem. Ha másért nem is (gondolok itt a hőségben megduzzadt végtagokra, a fáradtságra), de higgyétek el az egyszerűbb öltözködés miatt nyáron pocakosnak lenni igenis előnyösebb.

Nyaralásra fel!

A minap nyaralásra indulva rántottam elő a kis bőröndömet, és bepakolás közben szinte csak a terhességi csík elleni krém emlékeztetett arra, hogy én bizony kismama vagyok. (Lélekben persze sokkal több.) A kedvenc “beach” darabjaimat sem kellett kihúzni az utazólistámról, a lazactáskám, a leopárdos strandkendőm és a neon statement nyakláncom is helyet kapott.                                       

A bőröndöm nyári alapdarabjai a következők voltak: kényelmes melltartó, erre érdemes most nagy hangsúlyt fektetni. Egyrészes fürdőruha és bikini. Ebből kettő-kettő. Pontosan négy. Mivel én egyébként is szeretek úszni, és rendkívül élvezem a “kettő az egyben” lubickolást, így több fürdőruhát is pakoltam magamnak, biztos, ami biztos alapon. Hátha az esti tengeri herkentyűk és fagyikelyhek megdobják azt a bizonyos mérleget, és a vakáció másik felében egy számmal nagyobb bikini is szükséges lesz majd. Merész, színes, alakot kiemelő strandruha mellett döntöttem, az esti csavargásokhoz pedig mell alatt vágott elegánsabb ruhát választottam. Mindkettőt azért, mert szépen kiemeli a pocakot.

Megnézem
Összes kép (1)

A kényelmes szalmatalpú cipő és flip-flop mellé három kiegészítőt dobtam a táskába, amelyek ezen a nyáron nélkülözhetetlenek számomra. Szalmakalapot és napszemüveget, mert nemcsak öltöztetnek, hanem a napvédelem miatt is fontos szerepük van. Illetve egy pocakharang nyakláncot, amit egy ismerősöm javaslatára az utolsó pillanatban szereztem be. Azóta ez a legkedvesebb ékszerem, mert minden szetthez jól mutat, és a csilingelő hangja megnyugtatja a babát. Annak köszönhetően, hogy a két babavárásom között hét év telt el, és a kedvenc ruhamárkáim közben piacra dobták a  maternity kollekciójukat, így megszerettem a kismamaruhákat is. Hiába nem vagyok alkatilag Claudia Schiffer, mégis jól érzem magam bennük, igazán divatosak, vállalhatók és szerethetők. Így kerültek idén a kismamaholmik is ebbe a bizonyos bőröndbe.

11 divattanács nyári kismamáknak

Már az első trimeszterben felállítottam magamnak az öltözködésemre vonatkozó stílustippjeimet, hogy még véletlenül se kövessek el csúnya hibákat. Ezt tanácsolom a többi kismamának is.  

  1. A korábbi stílusomon nem változtatok: mindig az adott alkalomhoz illő szettbe bújok, legyen szó egy sportosabb balatoni vitorlázásról vagy egy elegánsabb sajtótájékoztatóról.
  2. Otthon sem húzom fel a férjem kinyúlt pólóját, és nem alszom a bő pizsama alsójában, kényelemre hivatkozva.
  3. Nem mondok le a színes körömlakkokról, sem a hatalmas napszemüvegekről.
  4. Bátran húzok magas sarkú szandált. (Nagyobb baj talán most sem érhet, korábban sem tudtam benne szépen járni.)
  5. Büszkén vállalom a pocakomat, és mutatom meg még akkor is az alakom, ha pluszkilókat sikerült más testtájakra is felszednem.
  6. Nem szállok el a kismamaruhák vásárlásával, csak éppen annyit szerzek be, amennyire ezen a néhány héten szükségem lehet.
  7. Nem mondok le a szexi fehérneműkről és nem választok helyettük nagymamis tundrákat.
  8. Sminkelni ugyanúgy fogok, mint korábban. Sőt…!
  9. Nem húzok nejlonzoknit, mert annál szörnyűbb látvány nincs, amikor egy jócskán megduzzadt lábon meglátszik az a bizonyos “csík”.
  10. Pilatesen nem bő póló mögé bújok, takargatva a súlyfelesleget, hanem a kényelemre törekszem, és a célra alkalmas, trendi kismama sportruhában izzadok.
  11. Ráérek még a “mindigkupivanbenne” pelenkázó táskával rohangálni, pocakosan is élvezem a mini kis színes clutchok társaságát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top