Öltözködjünk

A francia nők 5 titka

A francia nő fogalom, és nemcsak azóta, mióta tudjuk; sosem hízik. A stílusukkal a francia nők mindig és mindenhol kiragyognak a sorból. Mégis, mi lehet a titkuk?

Elég csak végigsétálni Párizs vagy bármelyik más francia város utcáin, máris irigykedve megállapítható: a francia nők tudnak valamit, ami csak rájuk jellemző, egyetemes igazság. Képesek úgy öltözködni, hogy mindig fantasztikusan nézzenek ki, és ez látszólag erőlködés nélkül sikerül is nekik. Mintha minden francia kislány még a születése előtt megkapná azt a divatérzékenységet hordozó gént, ami csak az ő kiváltságuk. Tudjuk azt is, hogy a francia színésznők bája Bridget Bardot-tól kezdve, Sophie Marceau-n át egészen Audrey Tautouig vagy Marion Cotillard-ig, hollywoodi mércével sem hétköznapi. Összeszedtünk néhány dolgot,amit érdemes ellesni tőlük!

A francia nők 5 titka

1. A francia nő követi a divatot, de nem szabályosan

A francia nők nemcsak egyszerűen divatosak, nekik stílusuk van. Olyan művészi érzékkel keverik a legújabb darabokat a régi klasszikusokkal, mintha szettben vásárolták volna. És a végeredmény? Mindig valami hihetetlenül sikkes összeállítás lesz, mintha minden egyes darab egy méregdrága divatház exkluzív terméke lenne.

2. A francia nő szereti a sálat, és gyakran viseli

A francia nők megtanítják a világnak, ha esik, ha fúj, egy különleges selyemsál mekkora értéket jelent a női ruhatárban. Az egyszerű öltözékből képes királynői viseletet varázsolni, megfiatalítja az arcot, és stílusossá tesz. Érdekes, hogy még a francia férfiak is tudják, hogy mennyire öltöztet a nyakbavaló. Ősszel és télen például soha sehol nem látni annyi finom kötésű gyapjúsálat a férfiakon, szokatlan és fantasztikus színekben, mint a franciáknál.

3. A francia nő természetes és örökké kislányos

Nemcsak a francia utcakép, a francia filmek különleges világa is megmutatja, a nők igyekeznek természetesek maradni és minél tovább megőrizni kislányos bájukat. Náluk nem sikk a tetovált vagy túl vékonyra szedett szemöldök, ahogy a túlsminkelt arc vagy az agyonszőkített haj sem. Gondosan őrzik bőrük szépségét, és igyekeznek csak minimális festékkel kiemelni a szemüket, az orcájukat esetleg az ajkukat, hajszínüket pedig az eredeti árnyalathoz igazítani.

A francia nők 5 titka

4. A francia nőnek frizurája van

Míg nálunk a legtöbb lány hosszú, sőt extra hosszú sörényről álmodozik, nem riadva vissza a hajhosszabbítástól sem, egy francia nő teljesen másképp gondolkozik. Tudja, hogy a gyönyörű haj a tökéletes fazonban és hajvágásban rejlik. Előnyben részesíti a klasszikus kleopátra-fazont, és annak hosszabb rövidebb változatait. Ha hosszú a haja, akkor is van benne valami játékosság. A lényeg, hogy a frizurája legyen minél vagányabb és egyedibb, és közben jól variálható: olyan igazán franciás.

5. A francia nő bátor, mert tudja, mi áll jól neki

A legtöbb francia nő magabiztos, mert tisztában van az értékeivel, így nem fél felvállalni saját magát. Mer kísérletezni, meri viselni és mixelni a látszólag össze nem illő ruhákat is. Képes egy szép nyári ruhát is úgy beépíteni az őszi vagy téli ruhatárába, hogy az eredmény irigyelt példa legyen, és minden szem rászegeződjön. Az öltözködés számukra már-már az önkifejezés művészi formája. Ezért is jó kiülni egy francia városka kávéházi teraszára, csak csendben figyelni őket, és tanulni tőlük.

A francia nők 5 titka

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top