Öltözködjünk

Ezért örülj, ha magas vagy!

Ha van valami, amin lehetetlen változtatni, az a testmagasságunk. Az alacsonyságunkkal vagy langalétaságunkkal kénytelenek vagyunk együtt élni, ezért az a legjobb, ha megtanuljuk az előnyeit is látni.

A magyar nők átlagmagassága 164 centiméter, ez az adat a honfoglalás korában 158 centiméter volt a történészek szerint. A jelenben magasnak a 175 centiméter feletti nőket tekinti a közvélemény, de a puszta adatnál sokkal többet számítanak az arányok, a végtagok, a törzs hosszúsága, a fej nagysága és még egy sor tényező alakítja, milyennek látnak minket az emberek.

Ezért örülj, ha magas vagy!

Nem érdemes általánosítani

Mivel sokfélék vagyunk, nem érdemes általánosítani. Egy magas nőnek sem biztosan hosszúak a lábai, nem törvényszerűen vékony, légies, de pusztán a méretei miatt nem is lesz férfias vagy kevésbé nőies. 175 centi fölött is lehet valakinek kis melle, vastag dereka – vagy éppen ennek ellenkezője.

Hogy tovább gyepáljuk az előítéleteket, ki kell jelentenünk: attól, mert egy nő magasra nőtt, még nem feltétlenül elég sportos, jó mozgású ahhoz, hogy kosaras legyen belőle, talán kedve sincs hozzá. A modelleknél is rengeteg egyéb elvárás létezik a magasság mellett, és bizony ez a foglalkozás sem vonzó mindenki számára. Ezért jobban tesszük, ha sudár ismerőseinket nem próbáljuk meg ezekbe a dobozokba gyömöszölni.

Ráadásul létezik néhány valódi előnye is a magasságnak, legalábbis öltözködési szempontból. (És persze rengeteg nehézség is adódik ebből a helyzetből, de most koncentráljunk a jó dolgokra!) Lehet, hogy furán hangzik: de szerintünk nem hátrányos, hogy egy 175 centi feletti nőnek szinte biztosan nem kéri senki kölcsön a ruháit, mivel a többiek számára minden túl hosszú. Kivéve persze, ha pont ugyanolyan magasak a barátnői is. Persze ennek az éremnek is van másik oldala – kölcsönkérni is nehezebb.

Jobban mutat

Mivel a tervezők a modellalkatúakra gondolva gondolják ki a legfrissebb trendeket, ezért a magasabb nőkön jobban mutatnak a divatos holmik. Szintén előnyös, hogy sokkal kevesebb tiltás kapcsolódik a sudárabb termethez. Nyugodtan lehet akármilyen őrült mintákat viselni – elfér.

A magas nőknek együtt kell élniük a szinte állandó figyelemmel. Hogy ez előny vagy hátrány, az persze személyiségtípus kérdése, de mivel a helyzet nem valószínű, hogy változna, ezért érdemes a görnyedt járás helyett inkább kihúzni magunkat és kiélvezni, hogy egy nagyobb csoportban is a magas nőket nézik meg elsősorban, őket jegyzik meg jobban.

Ezért örülj, ha magas vagy!

Nem kell a felhajtás

Vicces dolog, de igaz: nagy biztonsággal állíthatjuk, hogy aki magas, annak soha nem kell a nadrágjaiból felhajtatni, pedig ez a legtöbb nő számára állandó problémát jelent. Persze, aki 180 centi feletti magasságokban jár, annak viszont az jelent nehézséget, hogy elég hosszú holmikat találjon magának.

Őszinték leszünk, magunktól nem jutott volna eszünkbe, hogy egy bizonyos magasság felett a ruhásszekrény mérete kitágul. Pedig logikus, hogy jóval több helyet ér el az ember székre vagy létrára állás nélkül, ami, valljuk be, igen praktikus. Főleg, ha az ember szereti gyűjteni a ruhákat.

A magas nőknek szinte minden esetben nagyobb méretű a lábuk is, ez egyfajta biológiai csomagkapcsolás. És bár 40-es méret felett nem feltétlenül könnyű cipőt találni, számos üzletben, főleg az outletekben pont ezek a méretek maradnak meg, és vásárolhatók meg megdöbbentően olcsón.

A végére egy nem igazán divattal kapcsolatos előnyt hagytunk, de ez is fontos. A statisztikák szerint a magas nők kevesebb fizikai támadásnak vannak kitéve, mert méretük miatt nem látják őket annyira áldozatnak, és feltételezik róluk, hogy erősebbek. Szerintünk már ezért megéri!

Tippek, trükkök magas nőknek:

  • Ne akard elrejteni a magasságod, örülj neki, élvezd. Viselj nyugodtan miniszoknyát vagy maxit, vagy térdig érőt – neked mindent lehet!
  • Ha túl rövid a nadrágod, hajts fel belőle egy kicsit jól láthatóan, mintha direkt ilyen szabású lenne.
  • Minél többször viselj övet! Ebben a tekintetben végy példát a 180 centis Michelle Obamáról (de akár bármilyen tekintetben példát vehetsz róla), akit nagyon ritkán láthatsz vékony vagy vastag derékra való nélkül.
  • Keress egy jó szabót, szükséged lesz rá!
  • Nyugodtan légy feltűnő, ha van hozzá kedved, úgyis észrevesznek. De ha inkább nagyon konzervatív, visszafogott ruhákban érzed jól magad, azt is lehet, de tudd, hogy akkor is megjegyeznek.
  • Szinte bármilyen mintás holmit felvehetsz, élvezd ki!
  • Ha magas vagy, neked találták ki a nagyméretű kiegészítőket, akármilyen nagy táskát hordhatsz magaddal.
Ezért örülj, ha magas vagy!
Sorozatunk korábbi részei:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top