Öltözködjünk

10 profi divattipp a világhírű stylistpárostól

Ismered Stacyt és Clintont? A két világhírű amerikai divattanácsadó tuti tippekkel szolgál mindenkinek, ha jól akar kinézni.

A Mit ne vegyél fel című műsor meghódította az egész világot. A két műsorvezető, Stacy London és Clinton Kelly, nők ezreinek adott már útmutatást az öltözködéshez, az elhanyagolt külsejű háziasszonytól kezdve az ízlésficamos diáklányig. Ha jól szeretnél kinézni, tartsd be a két divatguru profi divattippjeit!

10 profi divattip a világhírű stylistpárostól

Hangsúlyozd a sziluetted akkor is, ha túlsúlyos vagy!

Alapvető tévedés, hogy ha valaki túlsúlyos, lepel méretű ruhákkal próbálja elrejteni súlyfeleslegét. Stacy és Clinton szerint ez öreg hiba, hiszen sokkal nagyobb darabnak fogsz tűnni, mint a valóságban. Egy jó ruha követi a tested vonalát, lágy esésű anyagból készül, ami nem tapad rád, vagy vastagabb, tartást adó anyagból varrták, ami úgy áll rajtad, ahogy kell. Ezt megfogadva ízlésesen hangsúlyozhatja tested legvékonyabb részét, és így mutathatod meg legelőnyösebben magadat a világnak.

Ne félj a mintás ruháktól és a színektől sem!

A mintás ruhák mindenkinek jól állnak és fiatalítanak. Ez nem jelenti azt, hogy nagy virágos ruhákban kell flangálnod, viszont jó, ha tudod, hogy többféle minta is előnyös lehet számodra. Stacy szerint a semleges színű ruhadarabokhoz passzol leginkább például egy kellemes színvilágú, apró mintás selyem- vagy muszlinfelső. A blúz színei kiemelhetik bőr- és hajszínedet, és egy-egy színt tovább hangsúlyozhatsz, ha visszatér a cipődön, a táskádon vagy az ékszereden. És ha visszacsempészed a színeket a ruhatáradba, a kedved is sokkal vidámabb lesz tőle.

Tereld el a figyelmet rafinált kiegészítőkkel!

Clinton véleménye, hogy ha valakinek vastag a combja, vagy nagy a feneke, terelje el a figyelmet róla. Egy hangsúlyos, élénk színű nyaklánc vagy egy érdekes nyakmegoldás az arcra és a felsőtestre tereli a figyelmet. Ezzel a trükkel sokkal csinosabban öltözködhetsz a mindennapokban. Ha pedig vékony vagy, és semmi gondod nincs, akkor is játszhatsz kicsit: mindig legyen egy hangsúlyos pont a szettedben, Stacy szerint például egy jó öv stílusos megjelenést ad.

Élénk színű táskát és cipőt mindenkinek!

Ha hivatalos eseményre készülsz, és maradnál inkább a fekete-szürke-fehér alapszíneknél, ami nyilván visszafogottabb, akkor is megmutathatod kreativitásodat. Stacy erre az esetre mindenkinek élénk, egyszínű cipőt vagy táskát javasol. Az egész szetted frissebb, üdébb és játékosabb lesz. Fokozva a hatást, a cipő színe ezúttal is visszatérhet például a fülbevalód vagy a nyakláncod színeiben.

Szükséged van egy megfelelő méretű melltartóra

Stacy és Clinton műsoraiban a nők több mint fele nem volt tisztában azzal, milyen méretű és fazonú melltartó illik hozzá. Ha te is bizonytalan vagy a méretedet illetően, kérj tanácsot egy fehérneműboltban. A megfelelő kosárméret tartást ad, szép dekoltázst varázsol, és kiemeli az alakot. Ne hanyagold el ezt az apróságot.

Ne mutass meg mindent egyszerre!

Rengeteg nő panaszkodott a híres divatszakértő párosnak, hogy nem talál komoly párt, mert nem a neki megfelelő férfiak találják meg őket. Amikor Stacy és Clinton megkérte az egyik hölgyet, mutassa meg randiszettjét, döbbenten néztek egymásra. Szerintük ugyanis a párválasztást is befolyásolja, hogyan öltözöl fel. Alapvető szabály, hogy ne mutass meg mindent egyszerre. Ha a lábadat teszed közszemlére, ne legyen még pluszban rajtad dekoltált felső. És fordítva. Egy szép dekoltázs mellé túl sok lenne a miniszoknya. A szabály betartásával komolyan fognak venni, és az egyéjszakás kalandokra vágyó pasik is jobban elkerülnek majd.

Ha szépen öltözködsz, tiszteletet és tekintélyt szerezhetsz

Tudós nők, akik kutatásokon dolgoznak, és hetente tartanak prezentációkat, vagy cégigazgatók, akik elnyűtt ruhákba járnak dolgozni, de valahogy nem sikerül úgy felöltözniük, hogy kívülről is sugározzák az intelligenciájukat. Stacy és Clinton szerint erre is van megoldás, ugyanis az öltözködés megfelelő eszköz arra, hogy kívülről is kifejezzük szakmai hozzáértésünket. Így egy előnyös kiskosztümnek minden női ruhatárban ott lenne a helye. Ha a munkahelyi öltözködésre is gondot fordítasz, több tiszteletet és elismerést válthatsz ki környezetedből, és az előléptetésre is sokkal több lesz az esélyed.

Légy tisztában az erősségeiddel és fogadd el magad!

Stacy és társa a műsoraik során hozzászoktak ahhoz, hogy a nők könnyen elsírják magukat, ahogy a tükörbe néznek, mert utálják a testüket, ezért nem is foglalkoznak azzal, hogy szépek is lehetnének. Kitartó munkájuknak köszönhetően azonban a legelkeseredettebb alanyoknak is vissza tudták adni az önbizalmát. Mindenkin van ugyanis valami szép, amit érdemes kiemelni, szép szabású ruhákkal, jó frizurával és sminkkel.

A tréningnadrág nem bevásárláshoz való

Az átváltoztatás előtt álló nők legtöbbje előszeretettel viselte az agyonmosott tréningnadrágját bevásárláshoz vagy egyéb teendők intézéséhez. Sőt néhányan a munkahelyükre is felvették. Stacy és Clinton azt ajánlja, ezeket a ruhadarabokat maximum sportoláshoz vegyük fel, de semmiképpen sem egyéb nyilvános helyekre. Clinton elmagyarázta az egyik nőnek, aki amiatt kesergett, mert szingli, hogy ragadja meg az összes alkalmat, hogy a férfiak felfigyeljenek rá. Hiszen egy bevásárlóközpont is lehet az ismerkedés helyszíne, ezért ide is érdemes szépen, csinosan felöltözni.

A kinyúlt férfipólókra senkinek sem lehet mentsége

A világhírű divattanácsadók több asszonnyal és lánnyal is találkoztak, akik esküdtek az elnyűtt férfipólókra, és állandóan ebben jártak, csupán azért, mert kényelmes. Stacy szerint tévedés, ha valaki azt hiszi, a divatos ruhák nem lehetnek kényelmesek. Ha te is ebbe a táborba tartozol, a férfipólókat hagyd csak meg a férfiaknak, helyette áldozz időt ruhavásárlásra és próbálgatásra, és hidd el, pihe-puha anyagokból is készítenek csinos darabokat, amiben jól fogod magad érezni és még jól is nézhetsz ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top