Öltözködjünk

Menyecskeruha-divat, 2015: viszlát, piros!

Ha a menyasszonyi ruhád már kipipálva, jöhet az újabb fejtörés: milyen legyen a menyecskeruhád? Szexi vagy inkább szolid, modern, vagy inkább hagyományos, és persze csakis piros? Segítünk!

Egy trendi esküvő sajátossága, hogy a menyecskeruha tökéletesen beleillik a képbe: azaz igazodik a szertartás stílusához, sőt a színvilágához is. A piros, magyaros, igazán menyecskés ruhák ideje leáldozóban, bár a hagyományos lagzikban még ragaszkodnak hozzá. Mégis elmondható, ma már sokkal több kreativitással és ötletességgel választhatod ki az első ruhát, amit feleségként viselni fogsz.

Menyecskeruha-divat 2015: viszlát piros!Fotók: Nordstrom/Weddingdresstrend

A menyasszony a hagyomány szerint éjfélkor öltözik át, megválva gyönyörű, egyszer viselt esküvői ruhájától, majd belebújik a menyecskeruhájába. A menyecskeruha az asszonnyá válást is szimbolizálja, ezért újasszony-ruhaként is emlegetik.

Régen piros és buggyos ujjas, ma elegáns koktélruha

Körmendy-Szomoru Kata menyasszonystylist szerint ma inkább az a divat, hogy a menyasszonyok többsége koktélruhát választ menyecskeruhának, amit a későbbiekben alkalmi ruhaként is tud viselni: “Talán sokan emlékszünk még rá, hogy pár éve a menyecskeruha piros volt fehér pöttyökkel, fodros szoknyarésszel, köténnyel, buggyos ujjal. Ma inkább könnyed alkalmi ruha, melybe szívesen bújik bele a menyasszony a sok esetben nagy, nehéz menyasszonyi ruha egész napos viselése után. Emiatt a választásnál a külleme mellett fontos a kényelem is. Anyagban kedveltek a különböző selymek, muszlin, szatén és a csipke is, színben pedig nincs határ, manapság már a legritkább esetben piros egy menyecskeruha. Az igazán stílusos párok jellemzője, hogy a vőlegény ruháján visszaköszön a menyecskeruha színe, például egy nyakkendőn vagy díszzsebkendőn.”

Menyecskeruha-divat 2015: viszlát piros, helló színek!Fotók: Etsy.com – TutusChicOriginals

Kata elmondta: egyre több menyasszony választja a tütüt vagy az úgynevezett pettyskirtöt, melyek látványos és kényelmes darabok, és akár egy egyszerű pólóval vagy blúzzal is felvehetők, mert nagyon divatosak.

A menyecskeruha lehet rövid, de ne túl mini

Katától megtudtuk, nem baj, ha egy menyecskeruha rövid fazonú, térdig, esetleg picivel térd fölé érő fazon, de minit semmiképpen sem javasol, mert nem túl elegáns, ráadásul tánc közben okozhat kellemetlen meglepetéseket: “A ruha választásánál vegyük figyelembe az esküvői mulatság jellegét és az esküvő helyszínét is. Például egy gyönyörű szálloda vagy kastély megkívánhatja a hosszú, estélyi ruha fazonú menyecskeruhát.”

Menyecskeruha-divat 2015: viszlát piros, helló színek!Fotók: Dressfirm/Nordstrom

Ha mulatós az esküvő, a ruha legyen pörgős, látványos

Kata kiemelte: egy táncolós, mulatós, igazi lakodalomhoz csakis “A” vonalú vagy bő szoknyarészű ruhát tud elképzelni, ami nem akadályozza a menyasszonyt – ekkor már újasszonyt – a táncban.

Menyecskeruha-divat 2015: viszlát piros, helló színek!Fotók: Pinterest/BHLDN

Modernebb lakodalom esetén, ahol például DJ szolgáltatja a zenét, egy szűkebb, testközeli fazon is választható. A lényeg, hogy azt a ruhát válaszd, amiben felszabadultan érezheted magad életed egyik legfontosabb napján!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top