Öltözködjünk

Így vásárolj plus size ruhát az internetről!

Noha már Magyarországon is bővül a méretskála, és megjelentek kimondottan nagy méretű nőket kiszolgáló márkák, van, hogy pont azt nem találjuk, amit keresünk. Ilyenkor lehet megoldás az online vásárlás.

Komoly dilemma persze, hogy merjünk-e internetről, pláne külföldről rendelni? Mert azért az macerás tud lenni, ha nem jó a méret, és még vissza is kell küldeni a terméket akár Amerikába vagy épp a brit szigetországba. Mivel egy ideje már Milánóban élek, így a netes rendelés az életem része lett, és noha volt mellényúlásom eleinte, ma már elképzelhetetlennek tartom, hogy csakis a városban fellelhető boltokra hagyatkozzam, ha épp fürdőruhára vagy egy alkalmi ruhára lenne szükségem. Következik néhány jó tanács, amit érdemes megfontolni webes rendelés előtt.

Így vásárolj plus size ruhát az internetről!

Ismerd a tested!

Bármennyire furán hangzik, fontos, hogy tudd, milyen testalkatod van, milyen ruhák állnak jól neked, mert ha csupán a webáruházak arányos, homokóra modelljeiből indulsz ki, csalódás lehet a vége. Ha például tudod, hogy almaalakod van, hiába néz ki annyira dögösen a modellen a testhez simuló ruha, ha te magad sosem hordtál ilyet, és feszengenél benne, ne rendeld meg! Kísérletezni persze lehet, de én mindig az alkatomnak megfelelő darabokat rendelek, így kisebb a csalódás esélye.

Így vásárolj plus size ruhát az internetről!

Méretre fel!

Ha külföldről rendelsz, nem árt tudnod, más méretezés van Angliában vagy épp Amerikában, de még Németországban is. Érdemes kikeresned, a te “európai” méreted minek felel meg az adott országban és ezen felül mindig nézd meg a weboldal mérettáblázatát. Ugyanis sok cég egyedi méretezéssel próbálja megnehezíteni a dolgunkat, de hidd el, csak egyszer kell kikeresned, és ezzel le is tudod ezt a kihívást, jöhetnek a szebbnél szebb ruhák!

USA/KANADA

USA

Egyesült Királyság

Európa

Olaszország

Ausztrália

Japán

2

X-Small

4

32

36

6

5

4

Small

6

34

38

8

7

6

Small

8

36

40

10

9

8

Medium

10

38

42

12

11

10

Medium

12

40

44

14

13

12

Large

14

42

46

16

15

14

Large

16

44

48

18

17

16

X-Large/1X

18

46

50

20

19

18

1X/2X

20

48

52

22

21

20

2X

22

50

54

24

23

22

3X

24

52

56

26

25

24

3X

26

54

58

28

27

Vám? Postaköltség? Csomagküldő szolgálat?

Amint egy új plus size webáruházra találok, első utam a szállítás részhez szokott vezetni, hiszen mielőtt még beleélném magam egy-két csodás darabba, megnézem, egyáltalán szállítanak-e Magyarországra? A postaköltséggel mindig számolni kell, ezt is a weboldalak szállítási feltételei között szokták feltüntetni, sőt a szállítás módját is. Van, aki sima postán, de van olyan cég, mely futárszolgálattal kézbesíti a csomagot, ezek ára és időtartama is fent szokott lenni a weboldalon országokra vagy régióra lebontva. Így tudsz kalkulálni végösszegben és időben is! Érdemes azonban figyelni a vámkötelezettségre is, ha történetesen Ausztráliából vagy épp Amerikából rendelsz, mert van, amikor sokat dobhat a végösszegen!

Így vásárolj plus size ruhát az internetről!

Cserebere

A legtöbb webáruház felajánlja a visszaküldés lehetőségét, amennyiben nem tetszik a ruha vagy nem lenne jó méretben, ennek nézz utána rendelés előtt, hiszen megnyugtató tudni. Van, ahol új méretet választhatsz, de velem történt már olyan, hogy elfogyott az a méret, amit kerestem, így felajánlották, hogy vásároljam le az összeget. Van, ahol a pénzvisszafizetés opció működik, érdemes ezt az információt is megnézni a szállítás vagy a gyakori kérdések menüpontban az adott cég oldalán.

Végül pedig íme néhány webáruház, ahonnan plus size ruhát rendelhetsz:

A szerzőről

A Milánóban élő Szkiba Zsuzsanna – vagyis mindenki Zsuzskája – magát csak pozitívtestkép-aktivistának és önbizalommentornak hívja. 3 éve naponta segít nők ezreinek, hogy először a lelküket ápolva, majd divattanácsokkal ellátva őket jobban érezzék magukat a bőrükben. Hitvallása, hogy egy nő szépségét, értékeit s helyét a világban nem farmernadrágja mérete határozza meg, hiszen egy nő 42-es méret felett is élhet teljes, egészséges és önbizalommal teli életet. Beauty With Plus nevű weboldala és az ehhez tartozó Facebook-közösség tagjai súlytól s kortól függetlenül kíváncsiak tanácsaira, legyen szó a tükörben látható nő megszeretéséről vagy épp a nagy méretű fürdőruhadivat újdonságairól. Internetes naplója vidám, pozitív hangvételű, de olykor komoly témákat feszeget, s célja, hogy minden nő visszanyerje önbizalmát, a tükör pedig ne legyen többé ellenség.

Weboldal: www.beautywithplus.com

Facebook: https://www.facebook.com/cupcakeandpearls

Korábbi cikkei az NLC-n:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top