Öltözködjünk

Fürdőruhában is a retró a menő

A divat ismétli önmagát, már vagy 30 éve egy kevés újdonságot hozó körforgás figyelhető meg a divatmagazinokban. Mini, midi, maxi, elöl rövid, hátul hosszú, mini, midi, maxi, és még csak a szoknyákról beszéltünk! Nézzük, melyik évtized köszön vissza a strandokon!

Sokáig a fürdőruha-tervezők nem ismételtek, elég volt évről évre kisebb és kisebb darabokat álmodni a nőkre, és máris volt újdonság a kollekciókban. Az apró holmik mellé beköszönt a tankini, és a különleges fürdőruhaformákkal (trikinimonikini) is elkezdtek operálni egyes márkák már a nyolcvanas évek elejétől.

De nagy visszatérést egészen a 21. századig nem produkált a fürdőruhaipar. Egészen eddig a nagyibugyis darabok a nagyik szekrényeiben rejtőztek, de az idei év változást hozott. Megérkezett a fatkini.

Fürdőruhában is a retro a menő

Azok a legendás 60-as évek

A hatvanas évek sok szempontból adnak referenciát a mai nőknek. A cicaszemes tusfestéstől egészen a ceruzaszoknyák eleganciájáig számos olyan forma és trend van, amelyek ebben a korszakban gyökereznek. Nem véletlen! Ez az időszak a nőies, ám önálló lányok előretörését hozta el, és ez megmutatkozott a nők ruhatárában is. És nemcsak a kosztümök lettek csinosabbak, hanem a fürdőruháknál is elterjedt az a nézet, hogy nem biztos, hogy ledér, aki szexi.

Persze egészen mást értettek szexi alatt Gina Lollobrigida tündöklésének idején, mint ma. Akkor egy vékony derék és egy említésre méltó, de nem túl mély dekoltázs már perzselt. Nos az idei fürdőruhadivat ezeket a formákat hozza vissza. És nem kell emiatt bánkódnunk, hiszen igazán nőies és jól viselhető darabokról van szó!

Fürdőruhában is a retro a menő

A melltartók erősen formázottak, így a nagy keblű hölgyeknek sem kell aggódniuk, mint a háromszögbikinik idején. A megfelelő merevítők, az előnyös formákat biztosító szabás és vaskosabb pántok nagyon sok nőnek előnyösek. Azt, hogy egy kis emelés és némi formázás miért is jó, nem kell részleteznem, tudja ezt minden hölgy D kosáron innen és túl. A vastag pántokat pedig azért szerethetjük, mert nem vágnak be, így a kicsit vastagabb háton sem mutatnak hurkákat. Ugye milyen jó?

Folytatás a Fürdőruhák blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top