Öltözködjünk

Lábszelfikkel tiltakozik a miniszoknyás diáklány, miután kirúgták az egyetemről

A méltóságomat nem a szoknyám hossza határozza meg – ez annak a Facebook-oldalnak a mottója, ahol az algériai diáklány küzd az igazáért és a nők jogaiért. Ő maga is posztol képeket.

Mivel Sophia Dzsama szoknyája kicsivel a térde fölé ért, a vizsgáztatói úgy gondolták, illetlenül viselkedik, ezért kirúgták a vizsgáról. Tanárai azzal érveltek, hogy a vizsgákhoz tisztességesen kell felöltözni. Az egyetem dékánja szerint is megfelelő döntést hoztak, mert a rövid szoknyák viselését nem engedik az intézményben.

Lábszelfikkel tiltakozik egy diáklány, miután kitiltották az egyetemről

Ennek hatására a dühös lány egy Facebook-oldalt hozott létre, amelyen bárki tiltakozhat az egyetem szoknyahosszat érintő szabályai ellen úgy, hogy fedetlen lábairól készült képeket posztol. Dzsama elmondása szerint most, hogy működik oldala, már nem érzi magát egyedül. Arra biztat mindenkit, hogy posztoljanak fotókat az oldalára.

Lábszelfikkel tiltakozik egy diáklány, miután kitiltották az egyetemről

A diáklány a France24-nek elmondta: “A női öltözködésről alkotott vélemények harca zajlik most Algériában. Ha csöndben maradunk, elveszítjük a szabadságunkat.”

Lábszelfikkel tiltakozik egy diáklány, miután kitiltották az egyetemről

Dzsama reméli, hogy a Facebook-oldala egy olyan közösségi térré alakul, ahol a nők megosztják napi tapasztalataikat a kérdésben.

Lábszelfikkel tiltakozik egy diáklány, miután kitiltották az egyetemrőlForrás: Buzzfeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top