Öltözködjünk

Hogy kell kiszedni a farmerfoltot a vászoncipőből?

Az új farmer – főleg ha sötétkék – befoghatja még a kezünket is. Ha pedig nyáron egy világos színű vászoncipőt veszünk fel hozzá, biztos, hogy elszíneződik a lábbeli. Ne dobd ki a cipőt, megmutatjuk, hogyan lesz újra tiszta.

Sokan gondolhatják most, hogy erre a legegyszerűbb megoldás az, ha egészen addig nem vesszük fel a vászoncipőt az új famerhoz, ameddig az fog. De mi van akkor, ha nem bírod ki, hogy ne viseld az új szerzeményed, vagy valamilyen konkrét alkalomra vetted valamelyik ruhadarabot? Ugye hogy nem is olyan egyszerű kikerülni ezt a problémát? Létezik rá megoldás, a folt, amit a farmer hagy, igenis eltávolítható.

Hogy kell kiszedni a farmerfoltot a vászoncipőből?

Amire szükséged lesz:

  • cipőkefe
  • frottírtörölköző
  • mosogatószer
  • valamilyen folteltávolító
  • papírtörlő

1. Szedjük ki a cipőből a cipőfűzőt, így jobban hozzáférhetünk a belsejéhez.

2. Keféljük le alaposan a cipőt cipőkefével, mert ha bármilyen szösz vagy szennyeződés, por marad rajta, akkor azt a tisztítás során csak beledörzsöljük. Ha még alaposabbak akarunk lenni, akkor kefélés után még át is porszívózhatjuk a vászoncipőt.

3. Áztassuk be a frottírtörölköző egyik sarkát langyos vízbe, és csöppentsünk rá egy csöpp mosogatószert.

4. Dörzsöljük bele a szert a foltba úgy, hogy a külsejétől haladjunk a belseje felé. Dörzsöljük addig, ameddig a folt el nem tűnik. Ha szükséges, nyugodtan tegyünk még mosogatószert a törölközőre.

5. Tisztítsuk a felületet tiszta vízzel addig, ameddig a mosogatószer ki nem jön a cipő anyagából. Ügyeljünk arra, hogy a talp belső része ne legyen vizes, mert nagyon lassan szárad.

6. Ha még halványan látszana a folt, akkor dörzsöljük át a helyét folttisztítóval, majd ennek a maradékát is mossuk ki tiszta, langyos vízzel.

7. Tömjük ki a cipőt papírtörlővel, majd tegyük olyan helyre, ahol jól mozog a levegő és gyorsan szárad. A tűző napot kerüljük!

Fehérből mintás – DIY vászoncipő:

 További cikkeink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top