Öltözködjünk

Színésznők kampányolnak a roma kultúra mellett

A nemzetközi roma nap alkalmából egy nagy önkéntes civil összefogás keretén belül ismert színésznők mutatták be a Romani Design divatstúdió roma motívumok ihlette egyedi divatkollekcióját az Akvárium Klubban.

A Romani Design különleges bemutatója egy átfogó civil együttműködés keretében valósult meg, amelyhez neves magyar színésznők is csatlakoztak. A “My Identity – My Freedom” fantázianevet viselő Romani Design kollekciót Gryllus Dorka, Kiss Diána Magdolna, Láng Annamária, Ónodi Eszter, Pető Kata, Szabó Vera, Sághy Tímea, illetve az Örkény Színház színészei: Bíró Kriszta, Für Anikó, Hámori Gabriella és Kerekes Éva mutatta be a közönségnek. A kollekció az identitását bátran felvállaló és azt szabadon értelmező modern nőt állítja a figyelem középpontjába, aki kreativitását, életörömét tudatosan megéli és képviseli.

Megnézem
Összes kép (1)

 

A Romani Design márkanevet 2010-ben egy Akácfa utcai varrodából indította útjára Varga Erika tervező azzal a céllal, hogy a roma viseleti kultúra szépségeit és értékeit beemelje a kortárs ruhatervezés világába. Az eltelt öt év alatt a Romani Design bátor színvilágú ruhái és egyedi kiegészítői befogadó közegre találtak a roma és nem roma társadalomban egyaránt, s ma már egyet jelentenek az elfogadással, nyitottsággal, sokszínűséggel. A Romani Design több mint egy hagyományos divatcég. Szemléletformáló, értékközvetítő és értékteremtő szerepe oktatási tevékenységében is megnyilvánul: kreatív foglalkozások, tanfolyamok keretében oktatnak roma és mélyszegénységben élő fiatalokat.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top