Öltözködjünk

Faliszőnyeg miatt keveredett botrányba a híres divatmárka

Úgy tűnik, nem tanultak a korábbi, hasonló ügyeikből.

Az amerikai Urban Outfitters márka dobta piacra ezt a csíkos, rózsaszín háromszöggel díszített faliszőnyeget, melynek anyaga nagyon hasonlít a rabruhákéhoz, melyeket a homoszexuális férfiaknak kellett viselniük a náci koncentrációs táborokban.

“Akár szándékos, akár nem, a szürke-fehér csíkos anyag és a rózsaszín háromszög kombinációja mélységesen sértő, és nem lenne szabad megjelennie a populáris kultúrában” – közölte Abraham H. Foxman holokauszt-túlélő, a Rágalmazásellenes Liga vezetője. A szervezet felszólította a céget, hogy távolítsák el üzleteiből és online áruházaiból a terméket.

Balra a rabruha, jobbra a faliszőnyeg
Balra a rabruha, jobbra a faliszőnyeg

Az Urban Outfitters szóvivője egyelőre nem volt hajlandó megszólalni az ügyben. A faliszőnyeget online áruházukban már nem lehet megtalálni, ám egyik New York-i boltjukban kedden még lehetett kapni.

A márka egyébként nem először keveredett hasonló botrányba: 2012-ben sárga csillaggal díszített pólót árultak, tavaly ősszel pedig egy vérfoltos mintázatú pulóvert dobtak piacra a Kent State University logójával, ahol 1970-ben, egy vietnami háború elleni tüntetésen agyonlőttek négy diákot.

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top