Öltözködjünk

Tangás szépségversenyt rendeztek kislányoknak

A gyerekek a szüleik engedélyével vettek részt a bizarr megmérettetésen.

Kicsi Miss Tanga címmel rendeztek fürdőruhás szépségversenyt 6–10 éves kislányoknak a kolumbiai Barbosa városában. A szépségversenyről készült videók és fotók felkerültek a közösségi oldalakra, ennek nyomán pedig kirobbant a botrány.

Cristina Plazas, a kolumbiai gyermekvédő szolgálatok vezetője nyilvánosan elítélte a versenyt és hivatalosan is panaszt nyújtott be a főügyésznél. Jelenleg vizsgálják, hogy a rendezvény megsértette-e a kiskorúak védelméről szóló törvényeket.

Tangás szépségversenyt rendeztek kislányoknak

Mindeközben Barbosa női polgármestere, Maryury Galeano azt mondja, nem sértettek törvényt, nem akarták a gyerekeket a prostitúció irányába terelni, a verseny csupán jó móka volt, melyen a kislányok egyébként is csak a szüleik engedélyével indulhattak.

A közösségi oldalakon nők és férfiak egyaránt tömegesen adtak hangot a felháborodásuknak a versenyt illetően, mondván, hogy az már a gyermekek szexuális kizsákmányolásának határait feszegeti. A helyi médiában számos cikk hívja fel a figyelmet arra, hogy a kislányoknak azt kellene megtanítani, hogy az intelligenciát értékeljék többre a külső megjelenésnél.

Forrás: The Frisky

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top