Öltözködjünk

8 trend, amit 2014-ben a legjobban szerettünk

Pozitív visszatekintés a kedvenc 2014-es divatirányzatainkra, a pop-arttól a bordóig.

Pop-art

8 trend, amit 2014-ben a legjobban szerettünk

2012-ben volt 50 éve annak, hogy a pop-art mozgalom ikonikus alakja, Andy Warhol elkészítette a Campbell’s Soup Cans című munkáját. A divattervezők a fél évszázados évforduló kapcsán vették elő újra a pop-art elemeit, melyek így az előző két-három szezon divatjában is mind gyakrabban bukkantak fel, ám a trend az idei tavaszi-nyári szezonra bontakozott ki igazán. Olyan vezető divatházak aktuális kollekcióiban találkozhattunk pop-art stílusú ruhákkal, mint a Chanel, a Dior, a Versace, a Saint Laurent, a Valentino vagy épp a Prada. A tömegdivaton alapuló trend aztán stílszerűen magába a tömegdivatba is gyorsan továbbcsorgott.

Szájminta

8 trend, amit 2014-ben a legjobban szerettünk

Egyfelől a pop art trend részeként, másfelől viszont önálló irányzatként jelent meg 2014. divatjában a csókos szájminta. Olyan tervezők, illetve divatházak kollekcióiban bukkant fel, mint Stella McCartney, Diane von Furstenberg vagy a Saint Laurent. A fast fashion márkák pedig gondoskodtak arról, hogy a mindennapjainkban is elterjedjen. A tavaszi-nyári hónapokban menő volt minden olyan holmi, ami száj formájú volt, vagy szájminta díszítette. Aztán ahogy jött, az őszbe átlépve el is tűnt a divat fősodrából.

Pörgős szoknya

8 trend, amit 2014-ben a legjobban szerettünk

Bár itthon egyelőre kevésbé terjedt el az utcai divatban, ettől még tény, hogy 2014. egyik legdivatosabb szoknyafazonja a térd alá érő, pörgős szoknya volt. Sőt, nem csak volt, de még jelenleg is az és a fazon 2015-re is velünk marad, így remélhetőleg egyre többen rákapnak majd erre a szupernőies ruhadarabra.

Feliratok

8 trend, amit 2014-ben a legjobban szerettünk

A feliratos holmik is a tavaszi-nyári szezonban voltak szuperdivatosak. Ezt az irányzatot nem tudtuk maradéktalanul szeretni, hiszen rengeteg közhelyes megnyilvánulását láttuk, és talán itt a legnagyobb a mellényúlás kockázata. Ám az eredeti szövegekkel ellátott modelleket, különösen olyan embereken, akik értették, és nem véletlenül öltötték magukra éppen azt a feliratot, amit, nos, azokat nagyon szerettük.  

Pöttyös

8 trend, amit 2014-ben a legjobban szerettünk

2014-ben a pöttyös volt az új csíkos. A klasszikus, fekete alapon fehér pöttyök számítottak a legnagyobb kedvencnek, de mi úgy voltunk vele, mint Gombóc Artúr a csokival: mindenféle verzióban és bármilyen mennyiségben imádtuk. Kérjük jövőre is.

Sportcipő szoknyával

8 trend, amit 2014-ben a legjobban szerettünk

Karl Lagerfeld a Chanel 2014-es, tavaszi-nyári couture – vagyis a divatház legexkluzívabb darabjait felvonultató – bemutatóján sportcipőben küldte kifutóra a modelleket.  Ez a mozzanat volt az, mely megadta a végső lökést a szoknya–sportcipő párosításra épülő trend kibontakozásának. Mert ha a sportcipőt Chanel-kosztümhöz fel lehet venni, akkor mindenhez fel lehet venni. És ez jó.

Műszőrme

8 trend, amit 2014-ben a legjobban szerettünk

Bár mellények, gallérok formájában évek óta trendi volt a műszőrme, az ebből készült kabátok csak idén télre lettek elsöprő mértékben menők. Változatosságot hozva ezzel a hosszú ideje mindössze a szövetkabát-pufikabát tengelyen unatkozó kabátdivatba.

Bordó

8 trend, amit 2014-ben a legjobban szerettünk

Az őszi-téli szezon divatjába szinte észrevétlenül szivárgott be a bordó árnyalat, aztán egyszer csak azt vettük észre, hogy tele vannak bordó holmikkal a boltok. Ez ráadásul csak a kezdet, ugyanis 2015 hivatalos divatszíne a marsala árnyalat lesz, vagyis a barnásba hajló borvörös. Tehát ezután fogunk csak igazán bordóba borulni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top