Öltözködjünk

Turitrend: téli gardróbfrissítés a legolcsóbban

Aki eddig nem vásárolt be a hideg időre, az most biztosan nekilát felújítani a ruhatárát, legalább azért, hogy ne fázzon. De nemcsak melegedni akarunk persze, trendek vannak, még ha annyira frissnek nem neveznénk is őket. Talán pont ezért lehet szinte mindet megtalálni a használtruha-boltokban is, megmutatjuk.

Szőrben

A szőrme természetes része a téli öltözködésnek, ha belegondolunk, gyakorlatilag az egyik első eleme az emberi ruhatárnak. Bár sosem ment ki teljesen a divatból, és nem is az állatvédők kedvence, az ára miatt sem mindenki engedheti meg magának. Még a jó minőségű műszőrmék sem feltétlenül olcsók, de használtan azért más a helyzet, így akár kilóra is vehetünk ilyen kabátokat. Az idei trendekben a szőrme minél érdekesebb, annál jobb, úgyhogy kiélhetik magukat a különlegességek iránt rajongó vásárlók.

Műszőrme kabát – Háda
Műszőrme kabát – Háda

Összeállításunkba egy mérete miatt extrémnek számító, elképesztően jó minőségű vintage műszőrmét és egy nem hagyományos szabású, szintén vintage, svéd tervezésű báránybőr kabátot választottunk. Mindkettő látványos és praktikus, a műszőrme nagy előnye, hogy könnyű és mosható, míg a valódi olyan meleg, hogy azzal kevés kabát versenyezhet, ráadásul szinte tökéletesen vízálló is, alaposan leteszteltük.

Báránybőr kabát – Angex
Báránybőr kabát – Angex

Halvány színek

Ahogy azt már korábban is mondtuk őszi gardróbfrissítős cikkünkben, a rózsaszín menő az idén. Mi, mondjuk, minden évben szeretjük, mert akinek jól áll, annak csodákat tud művelni a bőrével ez a szín, éveket fiatalít. Akinek meg nem áll jól, annak együttérzésünk. És egyébként a rózsaszín szerintünk szürkével párosítva különösen gyönyörű, ami azért is szerencsés, mert a szürke szintén nagyon menő most. Persze mi a szürkét is egyfolytában szeretjük, hiszen szép szín, és végtelenül praktikus. Egy darabig tipródtunk, hogy a két színt variáljuk-e egymással, de végül maradtunk a kifutós színre színt megoldásnál, amivel beismerjük, hogy a rózsaszínt kicsit túltoltuk, de olyan jólesett. És nekünk nagyon bejön a két összeállítás szélsőségessége, a szürke farmeres lazaság és a lazacszínű puha nőiesség. Te melyiket választanád?

Helmut Lang szürke pulóver, Designers Remix Collection farmer, Whistles gyapjú szoknya – Háda, kasmír pulóver, arany LK Bennett ballerina cipő – Angex
Helmut Lang szürke pulóver, Designers Remix Collection farmer,
Whistles gyapjú szoknya – Háda, kasmír pulóver, arany LK Bennett ballerina cipő – Angex

Kifinomult düh

A divat már csak olyan, hogy egyetlen szezonon belül egymásnak teljesen ellentmondó stílusok is trendinek számíthatnak, ahogy most az angolos elegancia és a grunge. Az előbbire a halvány csíkos vagy kockás, magas minőségű gyapjúszövetek jellemzők és letisztult szabás, míg az utóbbi a dühös fiatalok önkifejezési eszköze, szakadt farmerrel, bakanccsal és túlméretezett felsőkkel. Azt gondoljuk, a fekete kétsoros gombolású Sportmax zakón a nagyon szűk farmerrel és tűsarkúval nincs mit magyarázni, annyira klasszikus összeállítás.

Sportmax zakó, All Saints jegging - Háda
Sportmax zakó, All Saints jegging – Háda

Sajnos, tapasztalataink alapján ez a szabás nagyobb mellbőséggel nem túl előnyös optikailag, de B kosárig még nyugodtan hordható. A grunge, amely az angolban valami koszosat jelent eredetileg, viszont egy elég vicces stílus. Legalábbis mi annak érezzük, amikor elég drága holmikat felhasználva megpróbálunk úgy kinézni, mint egy hajléktalan tinédzser. Oké, elég dögös, de olyan ez, mint a sok bőr, szerintünk ilyen mennyiségben jobb kerülni a hétköznapokban, inkább csak egy-egy elemét használjuk a trendnek.

Kookai fekete kabát, Topshop Baxter farmer, Barbour bakancs – Háda
Kookai fekete kabát, Topshop Baxter farmer, Barbour bakancs – Háda

Tetőtől talpig bőr

Bár általában nem rajongunk a kifutókon bemutatott szélsőséges megoldásokért, most mégis tetőtől talpig bőrbe öltöztünk a fotózás kedvéért. Egy kicsit a vicc kedvéért is, meg persze volt hozzá bőven elég alapanyagunk, nem is mindent használtunk fel. Elképesztő, milyen sok gyönyörű bőr és műbőr holmi található a használtruha-boltokban, mi legalábbis komoly rajongói vagyunk az anyagnak. Persze hétköznap nem vennék fel ilyen mennyiségben, de azért jól éreztük magunkat motoros lánynak öltözve is. Egyébként körülbelül az a szabály, hogy amennyiben bármilyen bőr ruhadarabot veszünk fel, ne legyen rajtunk több hasonló bőrből készült holmi. Tehát lehetőleg hasított bőr legyen a cipő is, a táska is csak akkor fényes bőr, ha kicsi.

New Look rojtos műbőr szoknya – Angex, DPI bőrdzseki – egy pécsi turi, Bőrdzseki és bőrszoknya, hímzett pulóver – Háda
New Look rojtos műbőr szoknya – Angex, DPI bőrdzseki – egy pécsi turi,
bőrdzseki és bőrszoknya, hímzett pulóver – Háda

Épületes vonalak

A minimalista öltözködés az egyik kedvenc stílusunk, úgyhogy nagyon megörültünk a főleg a kabátok szabásvonalában érvényesülő építészeti vonalvezetésnek, ami most és mindörökké trendi szerintünk. Persze jó az néha, ha van az ember lányának pörgős aljú vagy fodros kabátja, de ezek a holmik sosem szólnak túl hosszú időre. Az igazán tartós kabátok a lehető legegyszerűbbek, mindenképpen gyapjúból, és az sem baj, ha valami hozzáértőbb cég készítette őket, hogy ne essenek szét egy szezonnyi hordás után. Az ilyen alkotások persze általában jóval drágábbak, mint a vicces kis akril darabok, de egy bizonyos kor után nem árt, ha legalább egy klasszikus darabunk is van.

Fekete Max Mara kabát – Háda
Fekete Max Mara kabát – Háda

Ha nem akarunk rá sok pénzt elkölteni, fektessünk bele inkább időt és energiát, mert a használtruha-boltokban elképesztő darabokat lehet kifogni. Ez a fekete és piros minimalista gyönyörűség például fél-fél millió forintba kerülhetett eredetileg, és pontosan ilyen a minőségük is. Megfelelő kezelés mellett sok-sok évig jól szolgálnak majd, sosem mennek ki a divatból – csak azoktól a disznó molyoktól kell őket rendesen megvédeni, mert azok is a legfinomabb gyapjút szeretik a legjobban, sajnos.

Piros Aquascutum kabát – Háda
Piros Aquascutum kabát – Háda

Még több stílust találsz a szerző blogján, és ismét köszönjük a remek képeket Skoda Mercinek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top