Öltözködjünk

Edzés után jöhet a smink – így maradnak nőiesek a sportolólányok

Fiatalok, tehetségesek és csinosak. A pályán küzdenek, harcolnak, aztán az öltözőben előkerül a szempillaspirál és olykor a magassarkú is. Hogy tud egy ilyen kemény sportágat űző lány nő maradni? Erről mesél nekünk két magyar válogatott kézilabdázó: Tóth Gabriella és Planéta Szimonetta.

Mosolygós, jó kedélyű lányok vagytok. Látszik rajtatok, hogy azt csináljátok, amit igazán szerettek.

Gabi: Igen ez így van, 18 éves vagyok, de már 10 éve kézilabdázom, és még remélem sokáig játszhatok. Talán a sportnak is köszönhetem a pozitív életszemléletemet, de én tényleg mindenben a jót látom.

Szimi: Én 21 éves vagyok, és szintén 8 éves koromtól kézilabdázom. Persze hogy az arcunkra van írva, hogy boldogok vagyunk, hiszen imádjuk ezt a sportágat.

Planéta Szimonetta
Planéta Szimonetta

Ahol ennyi lány van egy csapatban, gondolom azért előfordulnak konfliktusok, létezik egy egészséges női rivalizálás.

Gabi: Kisebb viták, mint mindenhol, nálunk is vannak, de Szimivel mi nagyon régóta ismerjük egymást, korábban az utánpótláscsapatokban együtt játszottunk, és igazán jó barátnők lettünk. A válogatott-összetartásokon mindig szobatársak is vagyunk, és a szüleink is jó kapcsolatot ápolnak egymással.

Szimi: Inkább összetartunk és barátnők vagyunk, mint hogy ellenségeskednénk egymással. Sajnos Gabikával most nem egy csapatban játszunk, így kevesebbet találkozunk, de amikor tudunk, beszélünk. A válogatottban pedig nem is kérdés már, hogy kivel lakom egy szobában.

A kézilabda nem éppen egy nőies sportág. Meccseken és edzéseken harcoltok, nem tudtok annyira nőiesek maradni, de utána…?

Gabi: Abban a pillanatban, amikor a sportcsarnokból kilépünk, ugyanúgy lehetünk nőiesek. Elegáns ruciba bújunk, és dobunk egy kis sminket.

Szimi: Szerintem ez nem annyira függ össze. Van, aki nem sportol, és mégsem annyira nőies, mint egy kézilabdázó. Nem annyira szokás sminkelni edzésre, meccsre, hiszen a vízálló smink se nagyon bírná ki ezeket az edzéseket. Kézilabdázás után viszont jöhet a spirál és a szemceruza.

Tóth Gabriella
Tóth Gabriella

Többnyire azt gondolnánk, edzésről edzésre jártok, csak magatokra kapjátok a melegítőtöket, hiszen az a legkényelmesebb. Mi jellemzi a stílusotokat?

Gabi: Abszolút a hangulatomtól és az alkalomtól függ, hogy éppen mit viselek. Hétköznap az egyszerűbb, lazább öltözetet választom, tényleg jellemzőbb a melegítő vagy farmer és sportcipő. Természetesen ha ünnepségre vagyunk hivatalosak, akkor csinosan öltözöm fel. Jó érzés, amikor a szurkolóktól nem csak a góljainkért kapjuk a bókokat.

Szimi: Kedvfüggő. Nem szeretek hétköznap sem melegítőben járni (kivétel a meccsnapokon). Ha csak edzésre megyek, sportos az outfitem. Farmer, póló torna- vagy balettcipővel, és bőrkabáttal. Ha pedig vásárolni, moziba indulok, akkor szeretek elegánsabban megjelenni. Kedvelem a rövidnadrágokat harisnyával kombinálni és szőrmemellénnyel. Most elárulom, a legnagyobb kedvencem a Timberland bakancsom.

Van esetleg, akinek a stílusa inspirál benneteket?

Gabi: Nicole Scherzinger nagyon csinos, őt szoktam követni, hogy milyen ruhákat hord. Bár a fellépőruhái nagyon merészek, de a hétköznapokra hordott szettjei elegánsak, stílusosak, ezért szeretem őt. Ha valakinek van érzéke a divathoz, mint neki, akkor egy egyszerű farmer-póló is jól tud állni. Sűrűn átalakítom a saját stílusomra, mert szeretek egyedi lenni.

Szimi: Magazinokban, interneten mindig követem, hogy mik az aktuális trendek, de nem mondanám, hogy amint megjelenik valami, egyből futok, hogy én is az elsők között szerezzem be a legtrendibb holmikat. Ami tetszik, és úgy gondolom, hogy jól áll, inkább azt veszem meg. Mivel magas vagyok, figyelek a vásárlásnál, hogy a kiválasztott darabok optikailag ne nyújtsanak. Tanácsokat anyukám és bátyám szokott adni, viszont nagyon inspirál az unokatestvérem, Smaltig Dalma, divatblogger is. Eszméletlenül divatos, sikkes, elegáns.

Tóth Gabriella (középen)
Tóth Gabriella (középen)

Vajon mit rejt egy kézilabdás lány kozmetikai táskája?
Gabi:
Egyértelmű, hogy waxlemosót.

Szimi: Babaolajat, ugyanis nekem az vált be a wax lemosására.

Napi két edzés mellett iskolába jártok, jut azért idő magatokra?

Gabi: Általában csak hétvégén. Szabadidőmben a családommal vagyok és a barátaimmal. Egy jó mozi viszont mindig feltölt.

Szimi: Úgy érzem, nagyon fontos számomra az öltözködés, a mindennapos edzések, heti két meccs mellett ezzel nyerem vissza a nőiességem, hiszen ki érzi magát szépnek, szexinek csapzottan, izzadtan, edzőruhában!? A családommal eltöltött percek jelentik számomra az igazi kikapcsolódást. Szeretek olvasni, beülni valahova beszélgetni a barátaimmal, zenét hallgatni, ha időm engedi, sütni is szoktam.

Planéta Szimonetta
Planéta Szimonetta

Példaképetek?

Gabi: Görbicz Anita. Nagyon felnézek rá. Nem véletlenül tartják a világ legjobb kézilabdázójának, mert amit a pályán művel, a passzokat, a lövéseket, nincs, aki utána csinálja. Emlékezetesek azok a pillanatok, amikor együtt edzhettem vele.

Szimi: Nekem Linn Kristin Riegelhuth Koren kézilabdázó. Remélem, leszek olyan kiváló sportoló, mint ő.

Feltűnő rúzs vagy egy jó frizura?

Gabi: Nem szeretem a rúzsokat, ezért sokkal inkább a jó frizura.

Szimi: Buliba élénkpiros rúzs, minden más alkalomra egy szuper haj.

Tóth Gabriella
Tóth Gabriella

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top