Öltözködjünk

Vézna kirakati baba miatt támadják a neves divatcéget – fotó

Ezúttal a brit Topshop bábui verték ki a biztosítékot.

A Topshop üzleteiben jelentek meg a napokban ezek a vézna alkatú és különösen vékony lábú kirakati babák. Egy Becky Hopper nevű lány volt az első, aki postolt egy képet a Twitter-oldalán, melyen a 36-38-as méretet hordó barátnője és az egyik bábu lábai láthatók, összehasonlítás végett. A fotót több ezren osztották meg a közösségi oldalon, és a világ minden tájáról érkeztek rá reakciók, melyek többsége egyetértéséről biztosította a lányt, miszerint a bábu testarányai valóban a valószínűtlenek.

Vézna kirakati baba miatt támadják a neves divatcéget

Hopper egy sajtónyilatkozatában leszögezte: nem a sovány lányokat akarták megszégyeníteni, hiszen valóban vannak olyanok, akiknek annyira vékony a lábuk, mint a bábunak, mégsem betegek. A fotóval inkább azt szeretnék elérni, hogy a Topshop kirakati babái sokszínűbbek legyenek, és mindenféle testalkatú nő magára ismerhessen bennük.

Vézna kirakati baba miatt támadják a neves divatcéget

Azóta mások is készítettek fotókat a kirakati babákról, hogy felhívják a  figyelmet a jelenségre.

A Topshop szóvivője a sajtó érdeklődésére elmondta: a szóban forgó bábu egy 38-as ruhaméretet viselő nőt mintáz. “A forma stilizált, hogy hatásosabbnak látsszon, és magára vonja a figyelmet a boltban” – fogalmazott.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top