Öltözködjünk

Csontsovány modell miatt támadták McCartney-t – fotó

Magyarázkodik a divatház.

Stella McCartney a minap az alábbi fotót tette közzé Instagram-oldalán, melyen a 2015-ös tavaszi kollekciójának egyik új darabját mutatta be egy rendkívül sovány modell, Hi Jye Park. A kép hatalmas felháborodást váltott ki. “Megdöbbentő kép. Ez a fiatal hölgy nyilvánvalóan nagyon beteg, és ez a testkép kifejez mindent, ami rossz a divatvilágban” – fogalmazta meg véleményét McCartney oldalának egyik követője.

Csontsovány modell miatt támadták McCartney-t - fotó

A rengeteg negatív komment hatására a képet hamarosan el is távolították a divattervező oldaláról, és egy másikra cserélték, melyen egy sokkal egészségesebb kinézetű lány viseli ugyanazt a trikót.

Csontsovány modell miatt támadták McCartney-t - fotó

“Olyan divatház vagyunk, mely minden alakot, méretet, rasszt és korosztályt ünnepel. Körültekintőbbnek kellett volna lennünk. Ez a backstage-ben készült, gyors fotó félrevezető volt. Hallgattunk a követőinkre, és lecseréltük. Elnézést kérünk, ha bárkit megbántottunk” – magyarázkodott később a divatház képviselője az Independentben.

Hi Jye Park modellügynöksége a MailOnline megkeresésére csak annyit nyilatkozott, hogy szerintük a modelljük nem túl sovány, és ennél többet nem akarnak hozzáfűzni az ügyhöz. A hozzáállás önmagáért beszél.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top