Öltözködjünk

Százötvenen pályáztak “Az év fiatal divattervezője” címre

Mitől lesz egy öltözék egyszerre elegáns egy kellemes vacsorához, alkalmi egy ünnepélyes koccintás mellé, szenvedélyes egy fergeteges partihoz és kellően kényelmes a hajnali napfelkelte érintéséhez? Ezekre a kérdésekre kereste a választ a Marie Claire az idei "Az év fiatal divattervezője" pályázat kiírásában.

“Azokat a – dominánsan kék – darabokat kerestük, amelyek bátor mintavezetésükkel, újszerű anyaghasználatukkal és eredeti megoldásaikkal tökéletesek egy pezsgő éjszaka minden pillanatához – kezdte László Krisztina, a magazin főszerkesztője. – Idén több diák jelentkezett, akik valamelyik divatiskolában folytatják tanulmányaikat. Ebből arra lehet következtetni, hogy a Marie Claire pályázatát figyelik a művészeti iskolák, egyetemek. Örülünk neki, hiszen belőlük lesznek a jövő tervezői, akik néhány év múlva akár a Marie Claire Fashion Daysen is bemutathatják majd kollekciójukat. De sok olyan pályázat is érkezett, melyek megalkotói civil nők, akik szoktak otthon varrni, beindította a fantáziájukat ez a felhívás. Az ő jelentkezésüknek is nagyon örültünk, szeretnénk bátorítani az olvasókat, hogy álmaikat merjék megvalósítani.”

Százötvenen pályáztak

A négytagú zsűri minden munkát alaposan végigtanulmányozott, ám nem volt könnyű dolguk a 25 finalista kiválasztásában.

“A vélemények néha különböztek, hiszen mindenki más területet képvisel. Sármán Nóri, aki maga is tervező nagy figyelmet szentelt a ruhákban rejlő játékosságnak, a kivitelezés minőségének. Molnár Anikó divatszerkesztőnk számára az volt a fontos, hogy mennyire egyedi, divatos a beküldött alkotás. A Hungária pezsgő képviselője, Molnár Eszter a hordhatóságot, a nőiességet kereste a pályaművekben, én pedig azt vettem figyelembe, hogy egy Marie Claire nő felvenné-e az adott ruhadarabot, amikor este partizni, bulizni megy.”

A pályázat nyertesei a pénzdíjon felül bemutatkozási lehetőséget kapnak a november 7-9. között megrendezésre kerülő Marie Claire Fashion Daysen, valamint a magazin 2015. januári-februári lapszámában is.

Forrás: Just Creative

Fotó: Marie Claire

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top