Öltözködjünk

Turitrend: sokoldalú ruhák a legolcsóbban

A minimalista öltözködés nem igazán népszerű itthon, valahogy nincs hagyománya. Talán a szabályozottsága miatt tűnhet riasztónak a magyar nők számára, pedig például irodai környezetbe a variálhatósága miatt az egyik legtökéletesebb stílus.

Csíkost minden mennyiségben

A minimalizmusról az a hír terjedt el, hogy egyáltalán nem tűri a mintákat, pedig ez nem igaz. A csíkos például szinte kötelező része a stílusnak, különösen ha felsőkről van szó, de mutatunk még szoknyát is. Ez a rövid és bő, ezért kissé formabontó csíkos pamutpulóver például remekül lazítja az elegáns khakiszínű szűk szoknyát és a magas sarkú cipőt.

Mistify szoknya - Angex, Next csíkos top – Max Turi, Fekete bőr táska – Vatera, Jones telitalpú cipő – Háda
Mistify szoknya – Angex, Next csíkos top – Max Turi,
Fekete bőrtáska – Vatera, Jones telitalpú cipő – Háda

A farmer sem tilos

Hogy létezik-e minimalista farmer? De mennyire! A lényeg, hogy ne legyen rajta hímzés, művészi szakadás, fura koptatás, és minél egyszerűbb legyen a szabása. A színe lehet világos és sötét is, a fazon a boyfriendtől a nem túl széles trapézon át körülbelül a slimig terjed, de persze jöhet a decens skinny is. A lényeg, hogy ügyeljünk az arányokra. A képen látható kicsit bővebb fazonú farmert egy fekete zakóval és magas sarkú cipővel tettük elegánsabbá.

Savida zakó, Divided fehér póló, Seven farmer, Dune cipő, Ray Ban másolat napszemüveg – Háda
Savida zakó, Divided fehér póló, Seven farmer, Dune cipő, Ray Ban-másolat napszemüveg – Háda

A fodrok is jöhetnek

Bár a fodros holmik kifejezetten a mediterrán stílusra jellemzőek, azért bizonyos megoldások beleférnek a minimalizmusba is. Ez a fekete selyemtop például egy szuperegyszerű fehér lennadrággal máris a tökéletes példa. Sajnos igazán jó szandált nem találtunk az outfithez, pedig azzal lett volna az igazi.

Oasis selyem top, Sand len nadrág, vintage olasz táska, Dune cipő, H&M napszemüveg – Háda
Oasis selyemtop, Sand lennadrág, vintage olasz táska, Dune cipő, H&M napszemüveg – Háda

Farmer + csíkos

Ezt a lefelé bővülő, csíkos pamutszoknyát egy egyszerű fekete trikóval és farmerdzsekivel párosítottuk. Lazább munkahelyen simán viselhető, a trikó lehet fehér is természetesen. Sajnos színes felsővel már kilógna a minimalizmusból, de azért csak nyugodtan!

Warehouse szoknya, Levi's farmerdzseki – Háda, Diveded pamut trikó - Angex
Warehouse szoknya, Levi’s farmerdzseki – Háda, Diveded pamuttrikó – Angex

Alkalmilag

Ha valami ünnepélyesebb eseményre kell felöltöznünk, a minimalista fekete-fehér elég jellemző megoldás, de mi most szándékosan egy kevésbé tipikus ruhát választottunk. Ez az atléta-vállmegoldású, félelmetesen tökéletes szabású selyemruha persze hordható zakóval is, ha hűvösebb van, vagy egy szép pashminával, de így, magában érvényesül a legjobban. Szandállal még szebb lenne.

Reiss selyem ruha, Dune cipő - Háda
Reiss selyemruha, Dune cipő – Háda

 A varázslatos szürke

A szürke színt sokan unalmasnak találják, pedig ugye van neki vagy 50 árnyalata. És végtelenül praktikus, bármihez fel lehet venni, a minimalista ruhatár egyik alappillére. Következő összeállításunk egy szürke pamut hálóingre épül, amit egy gyönyörű, halványlila selyemblúzzal, állatmintás sállal és barna csizmával tettünk utcán is hordhatóvá.

Jobis selyem blúz, Jackpot pamut hálóing, vintage The Bridge táska – Háda, állatmintás sál – Max Turi, Levi's csizma – a szerző sajátja
Jobis selyemblúz, Jackpot pamut hálóing, vintage The Bridge táska – Háda,
állatmintás sál – Max Turi, Levi’s csizma – a szerző sajátja

Fekete-fehér

A színskála két véglete a maga egyszerűségében minden stílus része, de a minimalizmusban aztán tényleg nélkülözhetetlen. Ezért is fotóztuk eleve színek nélkül ezt a fekete selyemruhát a fehér lenkabátkával. Így legalább nem látszódnak a foltok sem a szerző kanapéján.:) A cipő egyébként ezüstszínű.

Warehouse selyem ruha, French Connection len kabátka, Topshop cipő – Háda, kutya: Mangó:)
Warehouse selyemruha, French Connection lenkabátka,
Topshop cipő – Háda, kutya: Mangó:)

Szaladgálós színes

A végére még összeraktunk egy hétköznapi, kicsit színesebb outfitet is, hogy bebizonyítsuk, nem kell feltétlenül beszürkülni. A sötét khakiszínű, laza szabású nadrágot fehér pamuttrikóval, rózsaszín pamutinggel és egy arany cipővel párosítottuk. Sajnos, a színes minimalizmus elég nehéz terep, itt már nagyon kell érezni, mit mivel lehet, de gyakorlás kérdése az egész, és tévedni is szabad.

Ben Sherman blúz, Divided trikó, Massimo Dutti nadrág – Háda, New Look arany cipő - Angex
Ben Sherman blúz, Divided trikó, Massimo Dutti nadrág – Háda, New Look arany cipő – Angex
 
A fotókat köszönjük Skoda Mercinek! 

A szerző blogjában még több márka és stílus vár: http://kollekcio.wordpress.com/

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top