Öltözködjünk

Két magyar tervező, két divatmárka

Domokos Dóra és Vikman Anna tavaly végeztek a Modart Művészeti és Divatiskola tervező szakán. Diplomamunkájukkal mindketten saját márkát indítottak, amivel az elmúlt időszakban különféle sikereket értek el. Egy év után eljött az ideje a közös együttműködésnek, amit a nyári fesztiválhangulat inspirált.

Delacier – Domokos Dóra

A Delacier legújabb kollekciója újraformálja a márkáról eddig kialakult képet. A 2014-es nyárra Domokos Dóra tervező különleges Festival Editionnel készült, ahol a fő motívumokat a geometrikus formák és a dinamikus színek alkotják. A márkáról kialakult képet az új kollekció alapjaiban forgatja fel, a fesztiválok világa ugyanis más megjelenést kíván. A korábban megszokottakkal ellentétben nemcsak a cérnamintázat, hanem az ékszerek alapját adó acélváz is határozott színeket kapott.

Két tervező, két márka - Domokos Dóra, Vikman Anna

A Festival Edition darabjai négy új árnyalatban érhetőek el: rubinvörös, éjkék, sceniczöld, vérnarancs. A formák terén is történtek változások, az eddig jellemző lekerekített íveket sok helyen szabályos kivágások és egyenes vonalak váltották. Az élénk színű, egymáshoz puzzle-szerűen illeszkedő ékszerek a kalandos nyár nélkülözhetetlen darabjai.

A legújabb Delacier ékszerek a fesztiválok és a hétköznapok forgatagából egyaránt segítenek kitűnni, miközben viselőjük egyedi megjelenését is hangsúlyozzák.

Vikman Anna – Womenswear

A márka szakít az eddig megszokott luxushangulattal és a 2014-es nyári szezonra a fiatalabb korosztályt célozza meg egy lezserebb fesztiválkollekcióval. Anna az inspirációt az utcai művészetekből és a régi, szakadt plakátokból merítette, melyek egymásra ragasztott rétegei hol eltakarják, hol láthatóvá teszik egymást. A fiatal tervezőnek ezek a felületek adták az ötletet a kollázsok készítéséhez, és a létrehozott minták és struktúrák hangulatukban a nyarat és a szabadságot idézik.

Két tervező, két márka - Domokos Dóra, Vikman Anna

A ruhák színvilágában és anyagában az ellentétek, kontrasztok dominálnak. Az erős színek találkozása, egymásba való áttűnése, valamint az áttetsző anyagok használata erősíti a kollázsjelleget. A hétköznapokban is jól hordható alapdarabokat sportos részletek jellemzik, melyeket a mintahasználat tesz különlegessé. A sziluettekben megjelenik az oversized forma, s ezeket egészítik ki az izgalmas, részletgazdag darabok.

A kollekció egy friss nyári este hangulatát idézi, a fekete és neonszínek találkozása az éjszakai élet fényeit jeleníti meg. Vikman Anna legújabb darabjai az önfeledt, szabad nyár elengedhetetlen útitársai.

Nézd meg az imázsfilmjüket a VoilaMode blogon!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top