Öltözködjünk

Turitrend: nyári gardróbfrissítés a legolcsóbban

Végre itt a nyár, ami persze azt is jelenti, hogy újabb kiváló okunk van arra, hogy új ruhákat vegyünk magunknak. Körülnéztünk a használtruha-boltokban, meg lehet-e találni a legfrissebb trendeket – és jelentjük, bizony meg!

Fekete és hófehér

Elsőként az elvileg legelcsépeltebb trendet mutatjuk, ugye hogy a fekete-fehér mennyire unalmasan hangzik? És ugye hogy ez a tusmintás ruha a legkevésbé sem az? Szellős vászonból készült és színes kiegészítőkkel dobtuk fel, hogy még érdekesebben mutasson. Napközben is tökéletes viselet, munkába, ha arra van igény, de persze estére át lehet alakítani másik cipővel, övvel és ékszerrel. Hűvös időben színes zakóval is el tudjuk képzelni.

Fekete-fehér La Redoute ruha – Háda
Fekete-fehér La Redoute ruha – Háda

Virág és rojtok

A nyár a fesztiválok időszaka, úgyhogy összeraktunk egy szupermenő rocker outfitet is. A nadrág ugyan csak műbőr, de igen jó minőségű, a blúz pedig tökéletesen hozza a népszerű őrült virágmintás trendet. A rojtos táskával pedig már a végletekig toltuk a hippisikket. Kicsit csaltunk, mert persze fesztiválra nem érdemes magassarkúban menni, de így mutatott a legjobban.

Combien műbőr nadrág, Fenn Wright Mason selyem top – Háda
Combien műbőr nadrág, Fenn Wright Mason selyemtop – Háda

Mintás a munkába

Az utóbbi években Mary Katrantzounak és Peter Pilottónak köszönhetően a kifutók és a vörös szőnyegek egyik legnépszerűbb darabjai a digitális mintájú ruhák voltak, és úgy tűnik, a vásárlók még mindig nem unják. Hétköznap persze, különösen munkába, érdemes a vadabb számítógépes effekteket valami szerényebb dologgal párosítani, például egy fekete ceruzaszoknyával. A ceruzaszoknya egyébként többéves térhódítása ellenére még mindig erősen jelen van, úgyhogy még csak elavultnak sem számít ez az összeállítás.

Karen Millen ceruzaszoknya – Háda, Topshop póló – Angex
Karen Millen ceruzaszoknya – Háda, Topshop póló – Angex

 
LONDON

Szintén az IT világának köszönhető a fotóprintek térhódítása. Persze nagyon nem mindegy, milyen típusú képet választunk, hogy a testünkön viseljük. Egyedi megoldások híján érdemes valami valóban érdekeset vagy klasszikusat találni, olyan fotót, amellyel valamilyen személyes kapcsolatban állunk. Ahogy megláttuk ezt a Londont bemutató pólót, egyből beleszerettünk, és szinte rögtön tudtuk azt is, hogy ezzel az arany szoknyával remekül mutat majd. A póló hétköznapisága pont megfelelő mértékben tompítja a szoknya eleganciáját szerintünk.

River Island póló – Max Turi, Anteprima szoknya - Háda
River Island póló – Max Turi, Anteprima szoknya – Háda

A Beatles-báj

Persze a fotóprint lehet egészen hétköznapi viselet is, csak attól függ, mivel viseljük. Ezt a Beatles pólót is azonnal megkedveltük és szerintünk tökéletes és bájos párost alkot ezzel a virágos szoknyával. Nyilván nem feltétlenül munkahelyre való, de hétvége is szokott lenni, még ha nem is elég gyakran.

H&M póló – Angex, Joe Browns szoknya - Háda
H&M póló – Angex, Joe Browns szoknya – Háda

 
Klasszikus selyemruha

A virágok idén nyáron nem csak a hagyományos mintákon dominálnak, talán még trendibbnek számít a digitálisan módosított megoldás. Ez a selyemruha valóban remek példája a fura virágos motívumnak, ráadásul még a szezon színe, az orchidea-rózsaszín is megjelenik rajta. Az pedig már tényleg csak a hab a tortán, hogy a legnagyobb melegben is kellemes viselet.

Oasis selyem ruha – Háda
Oasis selyemruha – Háda

 
A rohangálós

A végére hagytunk egy hétköznapibb, szaladgálós összeállítást, amely azonban szintén fontos trendeket mutat be. A rajzos grafikai minták számos kollekcióban aratnak az idén, kevés márka hagyta ki a lehetőséget és némelyik egész komoly művészeti alkotást hozott létre néhány vonal segítségével. Ez a kék póló persze nem ennyire látványos, de azért igen kedves a rárajzolt virág és madármintával. Fehér vászonszoknyával is el tudjuk képzelni, de mivel kevés nadrág volt az anyagban, inkább egy mutatós, színátmentes vaxos farmerrel párosítottuk, amely fémes csillogásával már egy ideje igen divatosnak számít.

Zara farmer, John Lewis póló - Háda
Zara farmer, John Lewis póló – Háda

 

Turkálós körútjaink során csodás darabokat találtunk, amelyeket Jakab Kriszti vett fel a kedvünkért, és Skoda Merci örökítette meg őket remek képeken.

A szerző blogjában még több márka és stílus vár: http://kollekcio.wordpress.com/

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top