Öltözködjünk

Világsztárokat öltöztetnek a magyar divattervezők

Tilda Swinton, Miranda Kerr, sőt Lady Gaga is viselte már magyar divattervező alkotását.

Mivel Magyarország egyelőre nem tartozik a divatnagyhatalmak közé, és a világ legmeghatározóbb divatgurui között sincs még magyar, ezért egy hazai tervező számára hatalmas elismerés, ha egy nemzetközi híresség az ő kreációjában mutatkozik. A magyar dizájnerek e tekintetben elsősorban a saját tehetségükben, a hírességek kellőképpen széles látókörű stylistjaiban, esetleg divatmenedzserek segítségében, illetve a szerencsében bízhatnak.

Abodi Dóra

Abodi Dóra azok közé a tervezők közé tartozik, akik elmondhatják magukról, hogy világhírességek sora viselte a kreációikat. Lady Gaga tavaly ősszel, egy fotózáson vette fel a magyar dizájner egyik fülbevalóját, melyet maga a popsztár stylistja kért el a tervezőtől.

Lady Gaga fülében egy Abodi Dóra fülbevaló
Lady Gaga fülében egy Abodi Dóra-fülbevaló

Jena Malone, az Éhezők viadala – Futótűz sztárja a film torontói premierjére választott egy ruhát Dóra 2013–14-es őszi–téli kollekciójából. Lindsay Lohan pedig egy Instagramon közzétett fotón pózolt egy Abodi Dóra-felsőrészben és a hozzá illő fejdíszben.

Jena Malone és Lindsay Lohan, Abodi Dóra ruhákban
Jena Malone és Lindsay Lohan Abodi Dóra-ruhákban

Bella Thorne, a Disney-csatorna Indul a risza! című sorozatának főszereplője egy fotózáson két kreációt, egy mintás nadrágot és egy metálfényű ruhát is viselt a Dóra által tervezettek közül.

Bella Thorne Abodi Dóra kreációiban
Bella Thorne Abodi Dóra kreációiban

Nanushka

Nanushka, azaz Sándor Szandra, Salam fantázianévre keresztelt kardigánja Drew Barrymore-on látható az amerikai Women’s Health magazin 2013. decemberi számának címlapján. Szintén Szandra tervezte azt a felsőrészt és fényes sortot, amit Miranda Kerr viselt a Vogue koreai kiadásának egyik fotózásán.

Drew Barrymore és Miranda Kerr Nanushkában
Drew Barrymore és Miranda Kerr Nanushkában

Szegedi Kata

 

Szegedi Katától többek között már Nicki Minaj stylistja is rendelt ruhát,de vásárolt tőle a Moloko énekesnője, Róisín Murphy is, akivel a tervező személyesen is találkozott.

Szegedi Kata és Róisín Murphy

Szegedi Kata és Róisín Murphy

Forrás: Szegedi Kata Facebook-oldala

Je Suis Belle

A Je Suis Belle tervezői ajándékba küldték el Tilda Swintonnak a róla elnevezett Tilda ruhát, mely elnyerte a színésznő tetszését és a thaiföldi Film On The Rocks fesztiválon fel is vette azt. Chloë Sevigny amerikai színésznő pedig a Modern Matter nevű lap fotózásán jelent meg egy Je Suis Belle-felsőben.

Tilda Swinton és Chloë Sevigny Je Suis Belle-ben

Tilda Swinton és Chloë Sevigny Je Suis Belle-ben

Forrás: jesuisbelle.hu

USE unused

Erinn Westbrook, a Glee című sorozat sztárja egy USE unused crop topot vett fel a 106 & Park című tévéshow felvételére.

Erinn Westbrook USE unused felsőben
Erinn Westbrook USE unused-felsőben

A márka egyik mellényét és szoknyáját pedig Keshia Chanté kanadai énekesnő viselte, szintén egy tévéműsorban, ahol együtt szerepelt többek között Arnold Schwarzeneggerrel.

Keshia Chante a Use Unused egyik kreációját viseli
Keshia Chanté a USE unused egyik kreációjában lépett fel

Manier

Annál, hogy egy világsztár felveszi egy magyar tervező alkotását, már csak az a nagyobb dolog, ha személyesen látogat el az adott kreátor szalonjába. Németh Anikónak része volt ebben a megtiszteltetésben: Natalie Cole ugyanis 2010-ben, amikor budapesti koncertje miatt a fővárosban tartózkodott, személyesen tért be az Opera szomszédságában lévő Manier divatszalonba, ahol több ruhát is megvásárolt. A kreációk minden bizonnyal kedvére valók voltak, ugyanis tavaly novemberben, amikor ismét Budapesten lépett fel, újra felkereste Németh Anikó szalonját.

Natalie Cole 2010-ben Németh Anikóval és 2013-as látogatásakor

Natalie Cole 2010-ben Németh Anikóval és 2013-as látogatásakor

Forrás: a Manier Facebookoldala

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top