Öltözködjünk

Dupla ruhatár: így öltözz az irodában és azon kívül

Érthető, hogy az, akinek munkahelyi előírás az elegáns megjelenés, nem feltétlenül szeretné kiskosztümben és magassarkúban tölteni a szabadidejét is. Olyan ruhadarabokat kerestünk, amelyek mindkét helyzetben megállják a helyüket.

Blézer

Nadrág, fekete cipő: H&M, blézer: Zara, blúz: Mango, kígyómintás cipő: Humanic, táska: Carpisa,  nyaklánc: Parfois

Nadrág, fekete cipő: H&M, blézer: Zara, blúz: Mango,

kígyómintás cipő: Humanic, táska: Carpisa, nyaklánc: Parfois

A lehető legegyszerűbb módja öltözékünk elegánsabbá tételének, ha felveszünk egy blézert. Működik nadrággal, szinte minden szoknyafazonnal, vehetünk alá különlegesebb blúzokat, de lazább pólókat is. Ugyanez a helyzet egy egyszerű fekete nadrággal is, csak a felsőnkön és a kiegészítőkön múlik, hogy milyen stílusú lesz a szettünk, szinte mindennel jól kombinálható. A munkaidő lejárta után pedig a blézert egy különleges nyakláncra cserélve azonnal partiképes lesz a szett.

Egyberuha

Ruha: Mango, cipők: Humanic, táska, fülbevaló: Parfois
Ruha: Mango, cipők: Humanic, táska, fülbevaló: Parfois

Néhány jól szabott ruhával könnyen átvészelhetjük a közelgő melegebb hónapokat az irodában és azon kívül is. Válasszunk színes – inkább monokróm vagy visszafogott mintájú – darabokat, most szóba jöhetnek a sárga, a korall, a fehér vagy a rózsaszín és a kék pasztellesebb árnyalatai. Egy szandállal, balerinával vagy mokaszinnel párosítva pedig akár egy Margit-szigeti piknikhez vagy kis városi csavargáshoz is tökéletes lesz az összeállítás.

Midiszoknya

Szoknya: H&M, blúz, pulóver: Mango, táska, óra: Parfois, cipő: Zara
Szoknya: H&M, blúz, pulóver: Mango, táska, óra: Parfois, cipő: Zara

A miniszoknyák egyeduralmának szerencsére vége, megjelentek az üzletek polcain a hosszabb fazonú ceruza-, A-vonalú és pliszírozott darabok, s ezek elegáns ruhatárunk alappillérei lehetnek. Egy blúzzal és magassarkúval kombinálva rögtön irodai lesz a megjelenésünk, egy pulcsival és balerinával párosítva pedig indulhatunk is a csajos estére. Az irodai etikett szerint egyébként ma már megengedett az ujjatlan felső a hölgyeknél (a férfiaknál természetesen még mindig nem az), azonban itt hagyatkozzunk inkább a cég szabályaira.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top