Öltözködjünk

Turitrend: sportruhák a legolcsóbban

Mozogni jó, és ha megfelelő holmiban tesszük, könnyebb és kellemesebb is. De a sporthoz való ruhák jelentős része szörnyen drága, ezért körülnéztünk a használtruha-boltokban, és remek darabokat találtunk – fillérekért.

Turitrend sorozatunkban számos ruházati területen bizonyítottuk már, hogy a használtruha-boltokban tényleg mindent lehet kapni – ráadásul a bolti árak töredékéért. Tekintettel a korán jött szabadtéri szezonra, ezúttal a különböző sportokhoz való ruhadaraboknak néztünk utána, meglehetős sikerrel.

Túrázás

Sherpa nadrág és Patagonia pulóver – Háda
Sherpa nadrág és Patagonia pulóver – Háda

 

Kezdjük a legszelídebb mozgásformával, a túrázással. A növényzetre és a vérszívókra való tekintettel érdemes valamilyen technikai anyagból készült hosszú nadrágot választani, ami jól szellőzik, ám megfelelő védelmet nyújt. Még jobb, ha vízhatlan is, de sajnos a turiban vásárolt holmiknak ez a tulajdonsága már általában eléggé megkopott a többszörös mosás miatt. A képen látható nadrág különösen könnyű viselet, a pulóver pedig a világ egyik legjobbjától, a Patagonia márkától származik.

Jóga és fitnesz

Nike fitnesz top – Háda Megawear nadrág – Angex
Nike fitnesz top – Háda, Megawear nadrág – Angex

 

A jóga és a fitnesz egészen más elvárásokat támaszt. Fontos, hogy az öltözékben jól tudjunk  mozogni, kényelmes legyen. Illetve nem szabad elfeledkezni a mellek megtámasztásáról sem. Ez a Nike felső állítható szélességű beépített melltartóval rendelkezik, ráadásként pedig még gyönyörű is. A nadrág csak egy egyszerű, jól szellőző szűk rövidnadrág, amiben bármilyen mozgás könnyen megy.

Bringa

Crane bringás felső – Háda b’Twin biciklis nadrág – Max Turi
Crane bringás felső – Háda, b’Twin biciklis nadrág – Max Turi

 

A bringázás rövid távon és városban nem kíván különösebb speciális ruházatot, de ha túrázni indulunk, érdemes beszerezni egy valódi biciklis nadrágot. Elképesztően fura érzés ám a párnázás az ember lába között, de napi 6-8 órányi tekerésnél egyértelműek az előnyei. A hátsó zsebekkel ellátott trikók is rendkívül praktikusak, mivel megállás nélkül tudjuk elővenni a zsebkendőt, például, vagy a vizet, hogy menet közben kortyoljunk egyet.

Tenisz és golf

Szoknya-nadrág – Angex, Ralph Lauren póló – Háda
Szoknya-nadrág – Angex, Ralph Lauren póló – Háda

 

Bár a tenisz és a golf nem nevezhető népsportnak, viszont a művelésükhöz szükséges ruhák külön stílust teremtettek. A gombos nyakú, galléros pamut pólók mindkét sportra jellemzők, és utcára is bármikor viselhetők. A képen látható összeállításban szereplő szoknya tulajdonképpen egy skort, ami az angol skirt (szoknya) és short (rövidnadrág) szavak összevont változata, és eredetileg lacrosse-hoz tervezték, de tökéletesen jól funkcionál teniszezés közben is.

Futás

Nike futónadrág, Adidas futópóló és New Balance futódzseki – Háda
Nike futónadrág, Adidas futópóló és New Balance futódzseki – Háda

 

A végére hagytuk kedvenc sportunkat, a futást. Kétféle összeállítással készültünk, egy hűvösebb időre és egy nagyon melegre szólóval. Mindkettő nadrágból, rövid ujjú pólóból és vékony dzsekiből áll, igazán nagy melegben a dzsekit természetesen otthon lehet hagyni, de hát olyan gyönyörű színe van mindkettőnek, nem hagyhattuk ki őket. A hosszúnadrágos fotón mindhárom ruhadarab kifejezetten futáshoz készült, ki is próbáltuk őket, és remekül vizsgáztak.

Sárga rövidnadrág, Mizuno futópóló és Karrimor futódzseki - Háda
Sárga rövidnadrág, Mizuno futópóló és Karrimor futódzseki – Háda

 Kánikulában bőven elég egy egészen vékony anyagból készült rövidnadrág, lehetőleg beépített hálós béléssel. Ez esetben ugyanis még bugyit sem muszáj vennünk és tényleg biztos a megfelelő szellőzés. A felsőknél fontos az anyag és a szabás is. Van, aki nem szereti ilyenkor a tapadós holmikat, mások a minél kivágottabbra esküsznek. Akárhogy is, a lényeg a légáteresztés, ami ebben a gyönyörű lila Mizuno pólóban garantált. A Karrimor dzseki jól jöhet, amíg bemelegszik a testünk, ha már nincs rá szükség, egy vékony csíkká tekerhető, és csípőre kötve egyáltalán nem zavaró.

A szerző blogjában még több szuper ötlet vár: http://kollekcio.wordpress.com/

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top