Öltözködjünk

Itt a közösségi ruhatár: sosem kell többször ugyanazt felvenned

Megosztanád a gardróbod több száz idegen nővel?

Az ötlet egyszerű: egy weboldal, melyen keresztül sok ezer darabból álló ruhatárhoz férhetsz hozzá, persze nem egyedül, hanem azokkal a nőtársaiddal együtt, akik szintén regisztráltak, és előfizettek az oldal használatára. A közös gardróbból minden tag kedvére válogathat, és kikölcsönözheti a neki tetsző ruhákat, melyeket a cég tiszta állapotban, 2-3 napon belül postáz a számára.

A ruhák néhány napra nálad maradnak, majd visszaküldöd őket a cégnek, és ezzel párhuzamosan újabb ruhákat kérhetsz ki, míg az általad visszaadott holmik tisztítás után azokhoz kerülnek, akik azóta választották ki őket a weboldalon, és így tovább. A hatalmas, közös gardrób folyamatosan frissül, az elhasználódott, sérült ruhák pedig kikerülnek a körforgásból. A kínálat annyira bőséges, hogy akár minden napra újabb ruhát kölcsönözhetsz, és soha nem kell kétszer ugyanazt felvenned.

Christine Hunsicker

Christine Hunsicker

Fotó: Huffington Post

Az oldal ötletgazdája az amerikai Christine Hunsicker, aki plus size méretű nők számára hozta létre a közösségi ruhatárat, két évvel ezelőtt. A célja elsősorban az volt, hogy a telt nők is változatosan öltözködhessenek.

Az oldalon a tagsági díj az egyszerre kölcsönözni kívánt ruhák darabszámáról függ: aki egyszerre csak 1 ruhadarabot akar kivenni, annak havi 35 dollárt kell fizetnie, egyidejűleg 3 ruhadarab 79 dollárért kölcsönözhető, 159 dolláros havidíj megfizetése ellenében a felhasználó akár 10 holmit is magánál tarthat egyszerre.

Ez a lehető legolcsóbb módja annak, hogy mindennap mást vehess fel, emellett a kockázat is kisebb, mint például az internetes vásárlásnál, hiszen ha az adott ruhadarab nem áll jól, nem veszítettél vele semmit, úgyis visszaküldöd.

Hogy tetszik az ötlet? Ha Magyarországon is lenne ilyen szolgáltatás, ti használnátok?

Forrás: Gwynnie Bee

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top