Öltözködjünk

Magyar tervezőről írt a Vogue

A tervező Párizsban már évek óta jelen van a divathéten, de Londonban most mutatkozott be először.

Napsugar von Bittera nemrég a londoni és a párizsi divathéten mutatta be 2014-15-ös őszi/téli kollekcióját. A Freemason’s Hallban megtartott londoni bemutatóról azóta olyan nívós divatoldalak számoltak be, mint  például a világ legjelentősebb divatmagazinja, a Vogue brit kiadása, a Huffington Post pedig a nap képének választotta a bemutató egyik fotóját.

A tervező Párizsban már évek óta jelen van a divathéten, de Londonban most mutatkozott be először. “Hatalmas élmény volt Londonban prezentálni az új kollekciót, az angolok hihetetlenül nagy szeretettel fogadtak minket. Nagyon jók a visszajelzések, pár nappal a prezentáció után már tele volt az ott készült fotókkal az internet, és azóta is folyamatosan kapjuk a megkereséseket” – nyilatkozta Napsugar von Bittera.

A tervező kizárólag természetes, testbarát anyagokat használ, és azt vallja, a ruha az ember második bőreként funkcionál. Kreációinak másik jellegzetessége a lézervágásba öntött szimbolika: “Nálunk minden mintának üzenete van, az inspirációs forrásaink pedig az univerzumtól az Alien-filmeken át a csillagrendszerig mindenre kiterjednek. Mindezek mellett jelen van a kollekcióinkban az erős drámaiság is” – árulta el Napsugár, aki 2009-ben alapította meg a Napsugar von Bittera márkát.

A nagy áttörést a 2010-es év hozta meg számára, amikor a milánói Spiga2-ben, Domenico Dolce és Stefano Gabbana fiatal dizájnerek számára létrehozott üzletében mutathatta be ruháit, ahova összesen 23 tervezőt választottak be a világ minden tájáról. Azóta folyamatosan jelen van a nemzetközi divatéletben, állandó résztvevője a párizsi divathétnek, Hongkongtól, Olaszországon át egészen Bejrútig mindenhol megtalálhatóak a ruhái.

Napsugar von Bittera 2014-es tavaszi-nyári kollekciójával sem távolodik el a fantázia világától, igaz, sci-fi hősök helyet, ezúttal mesefigurák ihlették meg: Hófehérke, Hamupipőke és a gonosz mostoha. A dolgos Hamupipőke ihlette az egyenes szabású zakókat és nadrágokat, Hófehérke a rövid, fehér, A-vonalú ruhákat, míg az erős színeket, a vöröset és feketét, a gonosz mostoha személyisége keltette életre. A végeredmény, melyben ezúttal selyem, gyapjú és jersey anyagok kerültek előtérbe, mégis egy kiegyensúlyozott, hordható kollekció lett, melynek darabjait különleges alkalmakkor és hétköznapokban egyaránt élvezhetjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top