Öltözködjünk

Így hordd: mintás mintással

Nem teljesen egyforma mintájú ruhadarabokat kombinálni egy szetten belül kockázatos ugyan, de ha jól csinálod, nagyon mutatós, ráadásul optikailag javíthatja a test arányait. Adunk néhány tippet, amivel nem lőhetsz mellé.

Szívek és csíkok

Blúz: Pull&Bear, nadrág, táska: H&M, fülbevaló: Claire's, cipő: Vagabond
Blúz: Pull&Bear, nadrág, táska: H&M, fülbevaló: Claire’s, cipő: Vagabond

Az eltérő mintázatú holmik párosításának egyik alapszabálya, hogy a minták színvilága passzoljon egymáshoz. A fekete-fehér mintás holmik esetében ezt például egyből kipipálhatod. A csíkos és a pöttyös a két, egymással legjobban variálható minta: ezúttal a pöttyös hatású, de valójában szívecskés blúzhoz egy hosszában csíkos nadrágot választottunk. A fülbevaló a blúz mintájához alkalmazkodik, míg a macskafej formájú táska az öltözék játékosságát hangsúlyozza. A lábbeli egyszerű, ámde a legújabb trendeknek tökéletesen megfelelő, pántos balerina.

Kisebb és nagyobb

Felső, szoknya: H&M, ékszerek, táska: Mango, cipő: Pull&Bear
Felső, szoknya: H&M, ékszerek, táska: Mango, cipő: Pull&Bear

A mintákat úgy is kombinálhatod, hogy ugyanazt a mintát viseled két, különféle méretben. A csókos száj minta a tavaszi-nyári szezon egyik legdivatosabbja lesz: itt, a felsőrészen nagy, a szoknyán kis méretben jelenik meg, ami a körte alkatúaknak a legelőnyösebb, hiszen a felsőtestet optikailag erősíti, míg a csípőt és a combokat keskenyebbnek mutatja. Az öltözék a nyolcvanas évek stílusát idézi, így ehhez igazítottuk az ékszereket és a cipőt, míg a táska egy semlegesebb, szolidabb darab.

Inverz

Felső, sort, táska, ékszer, cipő: Zara
Felső, sort, táska, ékszer, cipő: Zara

A harmadik változat, amivel szintén biztosra mehetsz, ha ugyanannak a mintának a különféle színű, illetve inverz változatait veszed fel együtt. Erre példa ez a kockás összeállítás, ahol kiegészítők és lábbeli tekintetében is a fekete-fehér színvilághoz tartottuk magunkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top