Öltözködjünk

Estélyi ruhát turkálóból? Igen!

Ha olyan szerencsénk van, hogy meghívást kapunk egy estélyre, már "csak" azzal a problémával kell megbirkóznunk, hogy mit vegyünk fel. Adunk néhány tippet!

Karácsony előtt a partiruhákkal kapcsolatban bizonyítottuk be, hogy nem muszáj sok-sok ezer forintért újonnan megvennünk a gyenge minőséget, ha használtan találhatunk igazán jót is, fillérekért. Talán nem gondolnánk, de ha estélyi ruháról van szó, akkor is érdemes körülnézni a turikban és persze az aukciós oldalakon is.

A legtöbb használtruha-bolt kiemelt helyen mutatja be az estélyi és esküvői ruhákat, mivel ezek a “hercegnős” holmik a legtöbb nőt erősen vonzzák. Megértjük, egy ilyen ruhát még akkor is érdemes felpróbálni, ha sosem lesz alkalmunk hasonlót viselni, egyszerűen jó tudni, milyen érzés. Ha azonban valóban meg is kell valahol jelennünk, tényleg érdemes pár hetet rászánni és körülnézni a turikban, mert megdöbbentő kincsekre akadhatunk.

Estélyi ruhánál mindig az a legfontosabb kérdés, hogy muszáj-e hosszúnak lennie. Nos, elvileg igen, főleg ha ezt a meghívóban jelzik is, ám még az olyan világraszóló eseményeknél, mint az Oscar vagy a Golden Globe is, fel-feltűnik egy-egy rövidebb fazon, ezért mi sem csak a földig érő szabásra fókuszáltunk. Válogatásunk során legfontosabb szempontunk a minőség volt, igyekeztünk olyan darabokat bemutatni, amelyek tényleg nagy márkáktól származnak.

Pierce Fionda for Debenhams (Háda), LK Bennett (Háda), Karen Millen (Háda)  ,
Pierce Fionda for Debenhams (Háda), LK Bennett (Háda), Karen Millen (Háda)

Vágjunk is rögtön bele a közepébe ezzel a Pierce Fionda for Debenhams ruhával. A nálunk kevéssé ismert brit tervező saját márkás ruhái százezrekbe kerülnek, de a Debenhams áruházlánc számára készült kollekciói is jóval drágábbak az átlagnál. Ez itt ráadásul még különlegesebb, mert 46-os méret, beépített melltartóval. Bár műszálas anyagból készült, de igen jófajtából, könnyen kezelhető. A vállpánt gazdagon díszítve és a fehér betoldástól látványos. Szépen mozoghat tánc közben. 

Sokan nem szeretik mutogatni a vállukat, karjukat, jobban kedvelik a zártabb megoldásokat. Ebben az esetben viszont érdemes rövidebb ruhát választani, hogy egyensúlyban legyenek a felületek. Az LK Bennett többek között Katalin hercegné egyik kedvenc márkája is, ezt a tüll felsővel kombinált bársonyruhát elnézve tökéletesen megértjük a rajongást. Tűsarkúval mindenhol méltó megjelenést garantál viselőjének.

Bár igyekeztünk nem csak sötét színű ruhákat összeválogatni, azért a fekete a leginkább jellemző erre a műfajra. Már ennek a csokoládészínű Karen Millen selyemruhának is erősen örültünk, hogy végre valami kicsit más. Látványos alsó fodrai akkor mutatnak igazán jól, ha kifejezetten magas nő viseli a ruhát, fontos, hová esik a bővülés. A mellrészen látható strassz díszítés saját nyakék esetén könnyedén lecsatolható. Eredeti ára százezer forint körül.

Spotlight by Warehouse (Angex), Karen Millen (Angex)
Spotlight by Warehouse (Angex), Amanda Wakeley (Háda)

Bármennyire is szeretnénk, ha nem így lenne, minél fiatalabb az ember, annál többet engedhet meg magának. Ez az ezüst selyemruha is tipikusan tizen- és huszonéveseknek való, bár egy jó harisnyával és kabátkával olyan idősebbek is felvehetik, akik kifejezetten a lábukat szeretnék megmutatni. A hosszú estélyinek ugyanis ez a nagy hátránya, nem látszik benne a szép láb. Mi nem sok ékszert vennénk ehhez a Spotlight by Warehouse ruhához, magában is elég csillogó, viszont a sminkkel lehet variálni – egy szép, sötét rúzs például…

Utolsó estélyink talán a legszebb mind közül, de ez sajnos a képen nem annyira látszik, mégsem volt szívünk kihagyni a válogatásból. Az Amanda Wakeley márka is igen kedvelt a hírességek között és Nagy-Britanniában az esküvői ruha kollekciója szintén igen sikeres. A brand ruhái elsősorban különleges szabásuk miatt annyira értékesek, kevésbe díszesek. Ezen a fekete ruhán is csak némi gyöngyhímzés van a vállpánton, a szépségét a térdnél betoldott, mozgás közben gyönyörűen hintázó bővítés adja. Elképesztően jól mutat felvéve. Eredeti ára legalább 1000 font, azaz 400 ezer forint! Ehhez képest mi egy kilós turiban találtuk, a súlya alapján nincs ezer forint sem az ára.

Még több márkás szépség a szerző blogján: http://monaboltja.wordpress.com/

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top