Öltözködjünk

Itt az erőszakolást gátló fehérnemű!

Egy divattervező csapat olyan fehérneműt, sortot és futónadrágot fejlesztett ki, amelytől nagyobb biztonságban érezhetik magukat a nők.

Az AR WEAR divatmárka erőszakolást gátló, kisnadrágra hajazó bugyija első látásra semmiben sem különbözik egy átlagos ruhadarabtól. Bármilyen szoknya vagy nadrág alatt kényelmes, divatos kiegészítőként viselhető a fehérnemű. A speciális rövidnadrág és a térdig érő futónadrág pedig önmagában is hordható.

Forrás: .indiegogo.com
Bugyi (b), sort (k) és futónadrág (j) – Forrás: indiegogo.com

Az erőszakolást gátló “képessége” mindegyik ruhadarabnak abban rejlik, hogy egy speciális öv van kialakítva a derékrésznél, amely biztonságban tartja a viselőjét. A támadó emiatt sehogy sem tudja leráncigálni, letépni róla a bugyit vagy a sortot, amely egyszerűen ráfeszül a viselője testére. Ráadásul ollóval, késsel sem lehet elvágni a vastag, gumírozott derékrészt.

A fehérnemű és a sort öve valójában egy speciális zárat tartalmaz, amelyet csak a viselője tud kinyitni: a zárban lévő két vájatot egyszerre, két kézzel kell egy bizonyos pozícióba forgatni. Mindegyik ruhadarabnál összesen 132 kombináció lehetséges, a kombinációt pedig csak a viselője tudja.

Amúgy nem ez az első olyan fehérnemű, amelyet nemi erőszak ellen fejlesztettek ki. A brutális indiai eset után három indiai egyetemista egy olyan speciális ruhadarabot tervezett, amely áramütést mér a támadóra, és segélykérést küld a rendőrségre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top