Öltözködjünk

Trendi négylábúak: ékszerek és nyakörvek

Napjainkban már nemcsak az emberek, de a kutyák is divatoznak, náluk azonban fontos, hogy a nyakörv ne csak jól nézzen ki, de a funkcióját is betöltse.

Válassz jó nyakörvet!

Ameddig a különböző csatok, hajgumik és egyéb optikai tuningok szinte csak a gazdi örömét szolgálják, addig a jó nyakörv elengedhetetlen. Nagyon fontos, hogy megbízható gyártótól válasszunk, ugyanis hebrencs, heves kutyánál konfliktusokat és baleseteket kerülhetünk el, ha megfelelő a nyakörv. A választásnál figyelembe kell venni a kedvenc vérmérsékletét, súlyát és fajtáját is. Nagy bundájú kutyáknál például ne szórakozzunk vékony, nagyon díszített nyakörvvel, egyrészt nem látszódik, másrészt pedig a díszek bele fognak akadni a szőrébe. “Neveletlen” vagy még a nevelési folyamat elején lévő kutyáknál a legjobb megoldás a hám, ami megakadályozza, hogy megrántsuk a nyakát. 

1. Rövid szőrű, kis méretű kutyáknak. 2. Bármilyen fajtának megfelel, a csatra rá lehet írni az eb nevét is. 3. Hám, bármilyen termetre. 4-5. Mindkettő szinte csak dísz, kistestű ölebeknek ajánljuk.

Trendi négylábúak: ékszerek és nyakörvek

 

Öltözz a kutyádhoz! 

Aki igazán menő kutyás szeretne lenni, az több nyakörvet is beszerez, így mindig az aktuális szettjéhez tudja igazítani kedvence outfitjét. 1. Sixfeet. 2. Luludog.

Trendi négylábúak: ékszerek és nyakörvek
Trendi négylábúak: ékszerek és nyakörvek

 

Ékszerek

Nyakláncok hajcsatok és egyéb kiegészítők nélkül a kutyák tökéletesen elvannak, ezek csak a gazdi örömét szolgálják. Heves kutyusoknak vagy kölyköknek azonban nem ajánljuk. Mert zavarni fogja őket. És ugye azt sem kell ecsetleni, hogy farkaskutyáknak miért nem állnak jól a csillogó kiegészítők. 

1-2. Rövid szőrű ölebeknek. 3-4-5. A medálok fajtától függetlenül minden kutyus pórázán elférnek.

Trendi négylábúak: ékszerek és nyakörvek

Csatok

Vannak fajták, amelyeknél a csat fontos funkciót tölt be, a kutya is jobban lát, ha a “frizurája” nem lóg a szemébe. Azt viszont tudni kell, hogy nem szabad túl szorosan csatolni vagy gumizni a szőrt, mert hosszú távon nem tesz jót az állatnak. 

Trendi négylábúak: ékszerek és nyakörvek

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top