Öltözködjünk

Plus size modell lett az anorexiás lányból

Sokkal boldogabb most, mint amikor 44 kilós csontkollekció volt.

A brit Alice Jackson 18 évesen, az első egyetemi évében kezdett ész nélkül fogyókúrázni. Egyre kevesebbet és kevesebbet evett, az edzéseket pedig túlzásba vitte, aminek következtében a 180 centiméter magas lány alig 44 kilóra fogyott.

„Rettenetes dolog, amikor a gondolataid csak az ételek és a súlyod körül forognak. Borzalmasan éreztem magam, semmi máson nem gondolkodtam, csak a kalóriákat számoltam” – mesélte egy brit lap riportjában.

44 kilósan és napjainkban
44 kilósan és napjainkban

A lányt végül a szülei szembesítették azzal a ténnyel, hogy szakember segítségét kell kérnie. A háziorvosa kórházba utalta, ahol megállapították, hogy anorexiás. Több mint egy éven át járt tanácsadásra, mire elkezdte visszanyerni egészséges súlyát.

Most, öt évvel később, Alice 69 kilót nyom és teljesen elégedett az alakjával. A barátai egy plus size modellversenyre is benevezték, ahol a döntőbe jutott, így esélyes arra, hogy elnyerje egy fehérneműmárka reklámszerződését. „Boldog vagyok, és büszke arra, hogy formás a testem, és ez a legfontosabb” – mondja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top