Öltözködjünk

Papír zsebkendőt esznek a modellek

Bűnösnek érzi magát a modellek sorsáért az ausztrál Vogue egykori főszerkesztője.

Leleplező könyvet írt a Vogue divatmagazin ausztrál kiadásának korábbi főszerkesztője, Kristie Clements, melyben bizarr titkokat árul el a divatszakma kulisszái mögötti világról.

Többek között azt állítja, hogy egyes modellek papír zsebkendőt esznek, mivel az megdagad a gyomorban és hamis jóllakottság-érzetet ad, így nem kell rendes ételeket fogyasztaniuk.

Papírzsebkendőt esznek a modellek

„Általában nagy súlyokat kell leadniuk, hogy beleférjenek azokba a ruhaméretekbe, melyek a nemzetközi kifutókon láthatók. És itt kezdődnek a bajok – fogalmazott egy interjújában Clements. – Alapvetően egy nagyon szűk, befolyásos emberekből álló kör uralja világszerte a divatszakmát.”

Az egykori főszerkesztő a divattervezők, a stylistok, illetve a modellügynökségek vezetői mellett a divatlapok szerkesztőit, beleértve saját magát is, bűnösnek érzi abban, hogy rengeteg modell súlyos evészavarokkal küzd, ezért döntött úgy, hogy a könyvében feltárja az igazságot. Még akkor is, ha a divatipar gyakran kegyetlen szabályait minden bizonnyal ez sem fogja alapvetően megváltoztatni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top