Öltözködjünk

Őrült trend: divat-fogszabályzó

Előbb-utóbb minden divatba jön: most éppen a fogszabályzó hódít.

Őrült trend: divat-fogszabályzó

A furcsa trend, azaz a műfogszabályzó, mint olyan sok egyéb dolog, ami elsőre furcsának tűnt (gondoljunk a színes kontaktlencsékre és a BB krémekre), Ázsiából érkezett, egyelőre csak az Egyesült Államokba, de rövidesen nyilván nálunk is megjelenik.

Bár egyelőre azt érezzük ezzel kapcsolatban, hogy a fogszabályzó a serdülőkor egyik legkellemetlenebb velejárója, amin nincs ember, aki nosztalgiázna, más nézőpontok is lehetnek érvényesek a kérdésben. Például a thai és vietnami fiataloké. Ott ugyanis azért olyan divatos ez a kiegészítő, mert a valódi fogszabályzó, mint itthon is, borzalmasan drága. Így hát az eredeti árának a töredékért műverziókat szereznek be maguknak, amit jobb esetben erre is szakosodott kozmetikussal, rosszabban saját maguk tesznek fel, és élvezik a luxust sugalló kiegészítő önbizalomra gyakorolt hatásait.

Őrült trend: divat-fogszabályzóEzekből a Hello Kitty-stől a Miki egeresen keresztül a szivárványszínűig mindenféle dizájn elérhető. Sajnos azonban vannak, akik ezen akarnak meggazdagodni, és gátlástalanul gyártják a fogszabályzókat olyan anyagokból, melyek ólmot is tartalmaznak. Már két ázsiai tinédzser halála kötődik az új trendhez, de ez nem akadályozza meg a fiatalokat, hogy foggal próbáljanak villogni a társaik között.

Az új trendnek már néhány celeb is áldozatául esett. Katy Perry például előszeretettel mutatkozik a divatos kiegészítőben, hiszen passzol játékos imázsához, de Ryan Lochte úszóbajnokot is láttuk már szájdísszel. És ne feledkezzünk meg Gwen Stefaniról sem, aki mindig előtte jár a divatnak; ezúttal vagy tíz évvel. Ő már annak idején is divatból hordta az eszközt bevallása szerint. Ti kipróbálnátok?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top