Öltözködjünk

Öltözz ki, ha színházba mész!

Amikor színházba mész, nem illik elbliccelni a kiöltözést. Persze, nem is érdemes.

A színházlátogatás igenis olyan alkalom, ahová illendő tisztességesen felöltözni. Még akkor is, ha elég elmenni egy szabadon választott színházi előadásra ahhoz, hogy lássuk: erről bizony zavaróan sokan nem vesznek tudomást. Pedig ha odafigyelsz arra, hogy mit veszel fel, azzal a produkciót, a többi nézőt és önmagadat is megtiszteled…

Csillogj!

Így öltözz, ha színházba mész!

A legkönnyebb dolgod akkor van, ha otthonról indulsz színházba, és van időd hosszabban készülődni. Ez a legjobb lehetőség, hogy felvegyél egy olyan ruhát, amit ritka alkalmakra tartogatsz a gardróbban, például egy finom anyagú, akár csillogó darabot. Egy ilyen ruhához persze sikkes „színházi táska” – például doboztáska – és tűsarkú cipő dukál. Abban az esetben, ha a ruha díszes – mint a képen látható darab –, az ékszerezést ne vidd túlzásba, elég egy pár pici, csillogó pontfülbevaló és egy egyszerű karkötő.

Kis fekete

Öltözz ki, ha színházba mész!

A színházi szett kiindulási alapja lehet egy „kis fekete” ruha is, melyet színes kiegészítőkkel turbózhatsz fel. Az év trendszíne, vagyis a smaragdzöld például kimondottan elegáns párost ad a feketével. Egy könnyű díszsál és egy színben hozzá illő fülbevaló, esetleg öv bőven elég, hogy látványos legyen az öltözéked.

Nadrágpártiaknak

Így öltözz, ha színházba mész!

Ha inkább nadrágpárti vagy, jó választás lehet egy – mostanában divatos – enyhén fényes vagy bőrhatású, szűk szárú nadrág, egy szintén finoman fényes anyagú, lágy esésű blúzzal. A szetthez egyaránt passzol egy magas sarkú, de akár egy lapos talpú, alkalmi cipő is. Ízlésesen feltűnő ékszerekkel, például hosszú fülbevalóval és egy nagyobbacska gyűrűvel, illetve egy szép borítéktáskával pedig kifogástalanul stílusos lesz az összhatás.

Munkából színházba

Így öltözz, ha színházba mész!

Előfordulhat persze, hogy nincs időd hazamenni átöltözni, hanem egyenesen a munkahelyedről mész az előadásra. Ha szigorú irodai dress code szerint öltözöl, nincs gond, hiszen az a színházba is abszolút megfelel. Viszont ha általában lazább szerelésben, mondjuk kényelmes farmerban jársz dolgozni, olyan szettet kell összeállítanod, ami a munkába és estére is illik majd. A farmerkék, illetve az agyonkoptatott, lyukas, feslett aljú farmernadrágok ezeken a napokon mindenképp maradjanak otthon! Vegyél fel inkább egy sima szövetnadrágot, illetve ha nagyon ragaszkodsz a farmerhoz, abból egy nem lestrapált, lehetőleg sötétkék, szürke vagy fekete darabot. Ehhez felülre a top/blúz-blézer összeállítás a legideálisabb. A blézer ugyan lehet fekete, de ez a legkevésbé sem kötelező, sőt: egy elegáns, de élénkebb színű, például kobaltkék modell tökéletes választás. Az összegész még mutatósabb lesz, ha az ékszereid, a táskád és/vagy a lábbelid színe megegyezik a blézerével.

Kötött

Öltözz ki, ha színházba mész!

A kötött ruha ugyan nem feltétlenül tartozik az alkalmi ruhadarabok közé, viszont egy hideg napon – különösen ha tömegközlekedéssel közelíted meg a színházat – megfelelő és praktikus viselet. Fontos persze, hogy maga a ruha hibátlan állapotban legyen, nem lehet kinyúlt, kibolyhosodott, lehasznált darab. Annak érdekében, hogy biztosan ne legyen slampos az összhatás, harisnyából ne kötöttet, hanem egy vastag nejlont húzz, a táskád és a lábbelid pedig legyen sikkes darab. A kötött ruhához illenek a hangsúlyosabb ékszerek, például egy hosszú nyaklánc.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top