Öltözködjünk

Ma van a csúnya pulcsik világnapja

A nyolcvanas évek és Mark Darcy után szabadon: bulizz te is giccses, karácsonyi pulcsiban!

Bár hazánkban még újdonságnak számít a rondapulóver-nap, ám az Egyesült Államokban már ennek is megvannak a hagyományai.

Ma van a csúnya pulcsik világnapja

A karácsonyi témájú, fájdalmasan agyondíszített pulcsik először a múlt század ötvenes éveiben bukkantak fel. A trend aztán a divatkatasztrófák évtizedében, vagyis a nyolcvanas években éledt újra.  Az irányzat első számú ikonja akkoriban Bill Cosby amerikai komikus volt, akinek védjegyévé váltak azok a rettenetesebbnél rettenetesebb, mintás pulóverek, melyeket legendás tévésorozatában, a Cosby Show-ban viselt.

Ma van a csúnya pulcsik világnapja

A kilencvenes években aztán az égetést és a szemetest megúszó csúnya pulcsik is a gardróbok mélyére kerültek. Majd jött 2001, és a Bridget Jones naplója című film emlékezetes jelenete a rénszarvasos pulóverben feszítő Mark Darcyval. A ronda pulcsikat egyszeriben újra elő- és felkapták: a giccses ruhadarab újra menő lett, persze ironikus megközelítésben. Amerikában és Nagy-Britanniában akkoriban szerveződtek az első ronda pulcsis bulik, karácsony közeledtével pedig a bájosan borzasztó viselet saját világnapot kapott, melyet immár 33 országban ünnepelnek.

Ma van a csúnya pulcsik világnapja

A csúnya pulcsik világnapja mostanra hozzánk is megérkezett. Ma este az ország több pontján is tartanak rondapulóver-partikat. Budapesten a Közért Bárban lesz a „központi ünnepség”, méghozzá jótékonysági akcióval egybekötve: a belépő ugyanis minimum 1 darab, adománynak szánt, meleg ruhadarab, melyet a szervezők a Hajléktalanok Közalapítványnak juttatnak el.

Ma van a csúnya pulcsik világnapja

Ha nincs megfelelő „jelmezed„ a bulira, még nem késő beszerezni: munka után ugorj be egy turkálóba vagy vintage ruhaboltba, és keresd a lehető legmerészebben giccses, kötött csodát! Ha pedig valami újra vágysz, akkor kattints!

Szépséges csúnyapulcsi-napot kívánunk mindenkinek!

 

 

ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

Ma van a csúnya pulcsik világnapja

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top