Öltözködjünk

Karakteres ékszerek, karakteres nőknek

Karakteres ékszereket készít karakteres nőknek. Ferencz Vanda nemcsak ékszereiben szereti a meglepő, de harmonikus társításokat; ő maga is szívesen kollaborál. Jelenleg Nanushkával dolgozik együtt, de ékszerei Use Unused és Je Suis Belle-ruhákkal együtt is megjelentek. Októberben övé a hónap dizájnerének járó extrastand a vasárnapi WAMP-on.

Szombaton ismét megnyitja kapuit az ország legnagyobb dizájnvására, a WAMP. A szokásostól eltérően a rendezvény kétnapos lesz, és az esőtől sem kell tartani, mert a szabadtéri helyszín után ismét a négy fal közé költözött. Aki nemcsak vásárolni, hanem jókat enni és kiállítást nézni is szeretne egy helyen, az szombaton és vasárnap látogasson el a Palazzo Dorottyába, a Dorottya utca 6. szám alá. 

Bemutatjuk a hónap dizájnerét, Ferencz Vandát

A Budapesti Szolgáltató- és Kézművesipari Szakképzőiskola aranyművesképzése után útja egyenesen vezetett a MOME formatervező fémműves szakára. A képzést egy zágrábi és egy athéni ösztöndíjjal egészítette ki.  

Karakteres ékszerek, karakteres nőknek

 

Karakteres ékszerek, karakteres nőknek
Karakteres ékszerek, karakteres nőknek

 

Kiknek?

Munkáira leginkább a 28 és 40 közötti öntudatos, stílusos, divatban, dizájnban tájékozott nők nyitottak. Különböző művészeti ágak képviselői is szívesen hordják ékszereit, például építészek, színészek, táncosok. „Olyan nők választanak az ékszereimből, akik szeretnek előtérben lenni, dominánsak, karakteresek.”

Közös munkák

Rendszeresen dolgozik együtt divattervezőkkel: „A kollaborációs munkáknál  idomulni kell egy adott világhoz, ami kifejezetten izgalmas. Frissítőleg hat az emberre egy másik művészeti ágban tevékenykedő ember gondolkozása.”

Az első kollaboráció 2007-ben, diplomázása után indult, amikor egészen 2010 végéig a Use Unusednak tervezett ékszereket – mindig az aktuális kollekcióhoz illeszkedve. Dolgozott a Je Suis Belle-lel is, amit a most is tartó, Nanushkával folyó kollaboráció követett, akivel 2011-ben kezdett együtt dolgozni. A 2012-es tavaszi–nyári első után októberben jelenik meg a következő, az őszi–téli kollekció. Jelenleg a harmadik ékszerkollekció tervezésénél tartanak, ami a jövő tavaszi Nanushka-kollekció világához idomul majd.

Munkájában a legjobb

„Az alkotás öröme. A női szépség kiemelése, a tökéletes arányok keresése a megalkotott tárgyakban. Mindegyik jól sikerült darab, amivel rengeteget kísérleteztem, és az emberek szeretik viselni, egy megvalósult álomnak tekinthető. Az egyik legkellemesebb érzés látni viselés közben a munkáimat, látni az elégedettséget és örömöt a nők arcán, látni, hogy emeli ki szépségüket, nőiességüket. Ez a legjobb pozitív visszajelzés.”
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top