Öltözködjünk

Valóságos testalkatot kapnak a Benetton kirakati babái

Az olasz márka száműzi kirakataiból a valószínűtlen méretekkel rendelkező próbababákat.

Valóságos testalkatot kapnak a Benettor kirakati babáiA Benetton a méretezési szakértő Alvanon vállalattal együttműködésben tervezteti újra kirakati babáit. A német cég által kifejlesztett technológia segítségével elemzik a célcsoportba tartozó fogyasztók testméreteiről begyűjtött adatokat, majd ezek alapján készítik el azokat a kirakati babákat, melyek alkatukat tekintve nem kifutói modellekre, hanem valódi emberekre hasonlítanak majd.

 

Sajtóértesülések szerint ráadásul az elemzés eredményei nem csupán a próbababák méreteit, de a jövőbeli kollekciók méretezését is befolyásolják majd, a cég ugyanis azt szeretné, hogy a ruhák minél pontosabban passzoljanak azokra az emberekre, akik megvásárolják azokat.  

Hogy mikor kerülhetnek a kirakatokba az új próbababák, azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra. 

Nem az olasz márka azonban az egyetlen, mely valóságosabb alkatú kirakati babákra vált, hiszen például a brit  Debenhams már korábban meglépte, hogy a szabványosnak számító 36-os konfekcióméretű próbababák helyett 42-es méretűeket tett a kirakatokba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top