Öltözködjünk

Így használd helyesen a szájkontúrceruzát

A szájkontúrceruza használata a sminkkészítés egyik legkényesebb lépése. Ha nem rendeltetésszerűen végezzük el, akkor könnyen festhetünk magunkra bohócot.

Ahhoz, hogy ne kövessünk el kínos bakikat, kövessük a következő egyszerű tanácsokat:

A szájkontúr ne legyen sötétebb a rúzsnál: Ha nem akarunk úgy kinézni, mint Pamela Anderson, akkor felejtsük el a barna szájkontúrt, hacsak nem barna maga a rúzs is, amit használunk. Az éles kontúr borzalmasan előnytelen, és ezen az sem változtat, hogy a kilencvenes években divatos volt egy ideig – akkor sem állt jól senkinek. Ha natúr kontúrceruzát használunk, akkor bármilyen rúzst használhatunk felette.

Így használd helyesen a szájkontúrceruzátNe hegyezzük túl a ceruzát: Legegyszerűbb, ha csavarós szájkontúrceruzát veszünk, de az is megoldás, hogy hegyezés után egy kicsit tompítunk a ceruzán a kézfejünkön. Az ugyanis nem szép, ha olyan a szájkontúr, mintha tűvel szúrták volna bele a bőrbe.

Ne rajzoljuk nagyobbra a szánk vonalát: A kontúrt természetesen húzhatjuk az ajkak külső vonalára, de semmiképpen se rajzoljuk körbe a szánkat, az ugyanis látszani fog. Ha mindenáron csalni akarunk, akkor próbáljuk meg a felső ajak „csipkés” részét a kontúrceruzával összehúzni. Ez nem feltűnő, mégis azonnal teltebb hatást mutat.

Használjunk highlightert: A highlighter olyan világos-fényes termék, amit az arc magas pontjaira felvive hangsúlyozhatjuk őket. Ezek lehetnek púderes vagy krémes állagúak is, és nem csak az arccsonton és a szemöldökcsonton, hanem az ajak csipkés része felett is jól működnek. Ha nincs kifejezetten ilyen termékünk, kipróbálhatjuk a hatást úgy, hogy egy icipici fényes testszínű vagy arany szemhéjfestéket viszünk fel a felső ajak közepe fölé.

Használjuk rúzsként: Egyrészt az idei őszi–téli szezonban nagyon divatos lesz a matt rúzs, másrészt ha csak kontúrceruzát használunk, akkor nagy eséllyel fog fent maradni a festés egy egész estés borozgatás alatt is. Ennek a megoldásnak további előnye, hogy nem kell amiatt sem aggódnunk, hogy lekopik a rúzsunk, és csupán egy kontúrral a szájunkon csücsörítünk.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top