Öltözködjünk

Egyre hosszabbak a szoknyák

Több mint nyolcvan éve nem voltak ennyire hosszúak a szoknyák. Állítólag a gazdasági világválság miatt.
Victoria Beckham
Victoria Beckham

A miniszoknyák és a földet söprő maxiszoknyák változatlanul divatosak, de a két végletes szoknyahossz közötti fazonok jó ideje hiányoztak a divat fősodrából. Újabban azonban ismét kezd divatba jönni a decens, térd alá érő ceruzaszoknya.

A stílusikon Victoria Beckham, de a világhírű stylist, Rachel Zoe is egyre gyakrabban mutatkozik ilyen fazonú szoknyákban és ruhákban, márpedig amit ők viselnek, az szinte egészen biztosan szupertrendi lesz. Annál is inkább, mivel a szűk, térd alá érő szoknyák, illetve az ilyen szoknyarésszel készült egyberuhák több vezető divatház őszi–téli kollekciójában is felbukkantak.

A divatszakértők szerint a szoknyahossz növekedése a gazdasági válságnak tudható be, megfigyelték ugyanis, hogy az ilyen szabású szoknyák mindig ezekben az időszakokban jönnek divatba, és általában minél súlyosabb a pénzügyi helyzet, annál lejjebb ér a szoknya is : a mostanihoz hasonló fazon legutóbb az 1929-es válság idején volt divatos.

Persze attól, hogy trendi, még nem kötelező viselni ezt sem, fontosabb, hogy a szoknyabakikat elkerüld. Kattints, hogy megtudd, mire érdemes odafigyelni szoknyaválasztáskor!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top