„Bőgtem minden cipővásárlás után!”

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Milyen az, amikor bemész a cipőboltba, és nincs a méretedben semmi? És milyen az, amikor bemész a következőbe és ott se? És amikor a tizedikből jössz ki üres kézzel? Extrém kislábú nő mesél, milyen…
2012. 08. 08. |

Kövess minket!

f Ajánlom
33-as nő, 47-es férfi
33-as nő, 47-es férfi
„Gyermekként még nem tudtam, mi vár rám, hiszen abban a korban nőttem fel, amikor a társadalom egésze kb. tízféle cipőben járt – kezdi a történetét a 49 éves Paár Izabella. – Az egész osztály abban a bizonyos fekete orrú és sarkú, fűzős bokacipőben nyomult az első osztályban.” Izabella 13 éves kora körül vette észre, hogy az osztálytársainak már 36–37-es a lába, neki pedig változatlanul kicsi.

33


Izabella hiába várta, hogy tovább nőjön a lába: az egyik 33-nál, a másik 34-nél megállt.  Aztán jött a tinédzserkor, és persze az ember lánya ilyenkor szeretne menőbb cipőkben járni. „Az egyik szerencsém az volt, hogy időközben divatba jött a magas sarkú fapapucs, a másik, hogy az édesapám asztalosmesterként a Pápai Cipőipari KTSZ-nek csinált fatalpakat.” Így esett, hogy Izabella édesapja a 35-ös fatalpakból csiszolt le annyit, hogy éppen passzoljanak a pici lábra. Aztán szép lassan már két mesterember dolgozott Izabella cipőin, az egész utca mozgósítva lett. „Az utcánkban lakott egy suszter bácsi, aki szabott nekem felsőrészt  a talpakra,
így a nyári cipőkérdés megoldódott” – teszi hozzá mosolyogva a Nők Lapja Café kérdésére.

Vattapamacs


De jött az ősz meg a tél, és fapapucsban ugye azt nem lehet… „Két talpbetéttel és hatalmas vattacsomókkal az orrukban hordhatók lettek a 35-ös csizmák is. Persze azért így eléggé kényelmetlen volt, mert a cipők dőlésszöge nagyobb lábhoz igazodott. De ennél jobban zavart az, hogy ha már ilyen helyes kis lábat adott a természet, akkor szerettem volna mutogatni. Jó érzéssel töltött el, amikor a férfiak rácsodálkoztak a kicsi lábamra.”

Hello Kitty


Persze a gyerekcipőosztályon Izabella tudna venni kis cipőket, de lássuk be, nőként ez az utolsó dolog, amire vágynánk. „Egyetlen Hello Kitty-s papucsom van, de abban is csak akkor kertészkedem, ha senki nem látja. Egyébként is vicces lenne közel 50 évesen egy Hello Kitty-s papucsban végigvonulni a strandon.” Szerinte egyszerűbb lenne a dolga, ha a fővárosban élne, de egy Győr melletti kisvárosban más a helyzet. „A 70-es évek végén apukám Budapestre járt anyagbeszerzésre, így jutott el egy Király utcai cipőboltba, ahol kiderült, hogy van egy akkora lábú manöken, mint én, ott csinálnak neki cipőket a divatbemutatókra, amiket azután meg lehet vásárolni.” Így lettek Bellának igazi, gyönyörű és egyedi magas sarkú cipői. Nem is akármekkora sarokkal! „Ezután olyan szupermagas cipőkben bicikliztem, hordtam a gyerekeket oviba, és jártam bevásárolni, amiben mások csak a kifutón közlekedtek. Kényelmesnek bizony egy cseppet sem nevezhettem volna, de a hiúság oltárán sok áldozatot kell hozni. És néha hüledeztek az idősebb nénik, hogy lehetett ekkora sarkakon létezni” – teszi hozzá az apró lábú nő.


Az eladók csak néznek


Azért tanulság az, ha valakinek ilyen pici a lába, ne felejtse otthon a papucsát. „Vicces volt, amikor pár évvel ezelőtt a Balatonon strandoltunk, de otthon felejtettem a strandpapucsomat. Körülnéztem a strandi árusoknál és találtam egy 34-es „micimackómentes” papucsot. Fizetés után azonnal megkértem az eladót, hogy vágja le a párt összekötő kis damilt róla, mert felvenném. Az eladó értetlenül nézett, de levágta, és látni kellett volna azt a fejet, amit vágott, amikor elégedetten távoztam a most vásárolt gyermekpapucsban.”

Happy end


Izabella családjában és a baráti körében lévő 8–13 éves lányok rendkívül szeretik megkérni, hogy lépjen a cipőjükbe, és élvezik, hogy elveszik a kislánycipőkben a lába. Ettől már ők is kezdik igazi nagylánynak érezni magukat. „Amióta Budapesten rátaláltam egy speciális cipőboltra, véget értek a sokszor bizony sírással ötvözött, enyhe hisztériás rohammal végződő cipővásárlások. Most már a lábamra illő, tetszőleges magasságú cipőt hordhatok télen-nyáron. Én kinézem a neten, a lányom, aki Budapesten él, megveszi és hazahozza, én meg örülök, hogy végre megtudtam – negyven-egynéhány éves koromra –, milyen egyszerre kényelmes és csinos cipőt hordani. Így már igazán élvezem a kislábúságot!
Olvass tovább

Hozzászólások

vastagvádlis 2012-11-18 14:48

www.blueshoes.hu

Itt mindenki talál megfelelőt!!
Xs-Xxl-es csizmák, Szűk és extra széles modellek, 35-43-as női cipők!

vastagvádlis 2012-11-18 14:42

Van egy üzlet, ahol mindenkire gondolnak:

Ki és nagylábúak, vastag és vékony vádlisok, keskeny és tömzsi lábfejűek..

 

www.blueshoes.hu

 

Eurocenterben vannak és nagyon kedves, felkészült kiszolgálóik vannak.

 

Idén a második hosszúszárú csizmát vettem. 10 éve nem kaptam a lábamra csizmát!!! NAgyon Boldog vagyok.

 

 

 

uccu.neki 2012-08-11 00:17

36-os a lábam, és keskeny a medencém, ugyanakkor a lányom 3,15 kg-mal természetes úton (nem császárral), igaz csúcsos fejjel született. Anyukám hasonló adottságokkal 3 gyereket szült.

Ex -Csimpusz 2012-08-10 14:43

Hexike,

hol van 35-ös méret? Bécsben, v. SCS-ben? Én ahol jártam nem találtam 35-öst, 36-ostól kezdődnek.

 

 

Meg a csizmákkal is bajban vagyok, ami jó is lenne méretre, bő a szára, a cipészek meg nem vállalják a szűkítést. 

csibimanó 2012-08-10 13:26

 

Pösti vagyok. De Bécsbe kb. 5-6 évente egyszer megyek.... 

hexilein72 2012-08-10 13:25

Ez tenyleg csak Mo.-on gond. Itt Ausztriaban mindenhol van 35-ös meret es több helyen 34-es is, nem extra boltokban is. A net meg tele a kis meretü nöi cipökkel.

Ugyanez a helyzet a rövidebb szaru farmerokkel is, itt siman van 30-as hossz is minden üzletben, nem kell levagatni a farmert (ami sztem tök idiotan nez ki).

KN18 2012-08-10 12:58

És milyen egy anyának ezt végig nézni, hogy már 20 ezret is adnék egy pár cipőért csak legyen. De nincs.

 

16 éves lányom 34,5 méretű a lába, kifejezetten keskeny is még ráadásul.

 

Teljesen reménytelen.

 

A neten találtam 3 vagy 4 üzletet ami pesten van.

De ha kaunk is az nem biztos, hogy olyan fiatalos és divatos lesz amit egy kamasz lány szeretne.