„Bőgtem minden cipővásárlás után!”

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
Milyen az, amikor bemész a cipőboltba, és nincs a méretedben semmi? És milyen az, amikor bemész a következőbe és ott se? És amikor a tizedikből jössz ki üres kézzel? Extrém kislábú nő mesél, milyen…
33-as nő, 47-es férfi
33-as nő, 47-es férfi
„Gyermekként még nem tudtam, mi vár rám, hiszen abban a korban nőttem fel, amikor a társadalom egésze kb. tízféle cipőben járt – kezdi a történetét a 49 éves Paár Izabella. – Az egész osztály abban a bizonyos fekete orrú és sarkú, fűzős bokacipőben nyomult az első osztályban.” Izabella 13 éves kora körül vette észre, hogy az osztálytársainak már 36–37-es a lába, neki pedig változatlanul kicsi.

33


Izabella hiába várta, hogy tovább nőjön a lába: az egyik 33-nál, a másik 34-nél megállt.  Aztán jött a tinédzserkor, és persze az ember lánya ilyenkor szeretne menőbb cipőkben járni. „Az egyik szerencsém az volt, hogy időközben divatba jött a magas sarkú fapapucs, a másik, hogy az édesapám asztalosmesterként a Pápai Cipőipari KTSZ-nek csinált fatalpakat.” Így esett, hogy Izabella édesapja a 35-ös fatalpakból csiszolt le annyit, hogy éppen passzoljanak a pici lábra. Aztán szép lassan már két mesterember dolgozott Izabella cipőin, az egész utca mozgósítva lett. „Az utcánkban lakott egy suszter bácsi, aki szabott nekem felsőrészt  a talpakra, így a nyári cipőkérdés megoldódott” – teszi hozzá mosolyogva a Nők Lapja Café kérdésére.

Vattapamacs


De jött az ősz meg a tél, és fapapucsban ugye azt nem lehet… „Két talpbetéttel és hatalmas vattacsomókkal az orrukban hordhatók lettek a 35-ös csizmák is. Persze azért így eléggé kényelmetlen volt, mert a cipők dőlésszöge nagyobb lábhoz igazodott. De ennél jobban zavart az, hogy ha már ilyen helyes kis lábat adott a természet, akkor szerettem volna mutogatni. Jó érzéssel töltött el, amikor a férfiak rácsodálkoztak a kicsi lábamra.”

Hello Kitty


Persze a gyerekcipőosztályon Izabella tudna venni kis cipőket, de lássuk be, nőként ez az utolsó dolog, amire vágynánk. „Egyetlen Hello Kitty-s papucsom van, de abban is csak akkor kertészkedem, ha senki nem látja. Egyébként is vicces lenne közel 50 évesen egy Hello Kitty-s papucsban végigvonulni a strandon.” Szerinte egyszerűbb lenne a dolga, ha a fővárosban élne, de egy Győr melletti kisvárosban más a helyzet. „A 70-es évek végén apukám Budapestre járt anyagbeszerzésre, így jutott el egy Király utcai cipőboltba, ahol kiderült, hogy van egy akkora lábú manöken, mint én, ott csinálnak neki cipőket a divatbemutatókra, amiket azután meg lehet vásárolni.” Így lettek Bellának igazi, gyönyörű és egyedi magas sarkú cipői. Nem is akármekkora sarokkal! „Ezután olyan szupermagas cipőkben bicikliztem, hordtam a gyerekeket oviba, és jártam bevásárolni, amiben mások csak a kifutón közlekedtek. Kényelmesnek bizony egy cseppet sem nevezhettem volna, de a hiúság oltárán sok áldozatot kell hozni. És néha hüledeztek az idősebb nénik, hogy lehetett ekkora sarkakon létezni” – teszi hozzá az apró lábú nő.


Az eladók csak néznek


Azért tanulság az, ha valakinek ilyen pici a lába, ne felejtse otthon a papucsát. „Vicces volt, amikor pár évvel ezelőtt a Balatonon strandoltunk, de otthon felejtettem a strandpapucsomat. Körülnéztem a strandi árusoknál és találtam egy 34-es „micimackómentes” papucsot. Fizetés után azonnal megkértem az eladót, hogy vágja le a párt összekötő kis damilt róla, mert felvenném. Az eladó értetlenül nézett, de levágta, és látni kellett volna azt a fejet, amit vágott, amikor elégedetten távoztam a most vásárolt gyermekpapucsban.”

Happy end


Izabella családjában és a baráti körében lévő 8–13 éves lányok rendkívül szeretik megkérni, hogy lépjen a cipőjükbe, és élvezik, hogy elveszik a kislánycipőkben a lába. Ettől már ők is kezdik igazi nagylánynak érezni magukat. „Amióta Budapesten rátaláltam egy speciális cipőboltra, véget értek a sokszor bizony sírással ötvözött, enyhe hisztériás rohammal végződő cipővásárlások. Most már a lábamra illő, tetszőleges magasságú cipőt hordhatok télen-nyáron. Én kinézem a neten, a lányom, aki Budapesten él, megveszi és hazahozza, én meg örülök, hogy végre megtudtam – negyven-egynéhány éves koromra –, milyen egyszerre kényelmes és csinos cipőt hordani. Így már igazán élvezem a kislábúságot!
Legfrissebb a címlapról:
Mennyire szereted magad? Teszteld!
Ajánlott oldalak: Asztalos, Cipő, Hellokitty, Cipőtisztítás
Kapcsolódó hozzászólások
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Milu 2012-08-09 09:41

Nyugi, ruhát is csak az tud kényelmesen vásárolni, akinek standard méretei vannak...

csibimanó 2012-08-09 09:38

A kislányomnak (13 éves) 42-es lába van. A női cipőket minden üzletben 41-es méretig árulják (gyerekcipőről nem is beszélve). Ha mégis valamilyen csoda folytán akad egy 42-es, akkor szűk a lábfejére..... Kínszenvedés minden egyes cipő-, szandál- és csizmavásárlás

zsuzsanca 2012-08-09 08:13

Sajnos nem gondolnak a kislábú, vagy a nagyobb lábú hölgyekre. Nekem 35-ös a lábam. Nagyon sokszor gyerekcipőt kellett vegyek , mert nem volt más. Néha ki lehet fogni kislábra is szép , tetszetős cipőt, de azt csak úgy hogy ja most van, vedd meg . Nem célirányosan . Persze pont akkor nincs az embernél annyi pénz hogy ott és azonnal megvegye.

gitta58 2012-08-09 08:02

Én is pont ebben a helyzetben vagyok, a kicsi sem lehet egy örömünnep, de legalább belement az ember lába, az enyém, hosszában 39-40 es, de a cipőboltokban levő cipők 90% a fel sem jön a lábamra, a magas rüsztöm miatt, csak azt nem értem, hogy a ruhákat ami könnyebben alakítható, árulják több szélességi méretben is, a cipőt miért nem?

Ha külföldön lehet ide miért nem rendelnek, hisz a cipők nagyrésze nem is itthon készül.

*angyalka* 2012-08-09 07:45

A cipőgyártás is mint minden egyéb az átlagméretekre gyárt, így vagyunk még jónéhányan akik kilógunk a sorból ilyen-olyan okból kifolyólag ami bizony megkeseríti a cipővásárlást. Nekem széles a lábam és a rüsztöm is magasabb az átlagnál, hiába van átlag hosszúságú lábam (39-40) a cipővásárlás így sem egy diadalmenet. Ami jó lenne hosszra sokszor szűk, bele sem megy a lábam, amibe belemegy az meg hosszra már nagy. S néha zavaróan nagy, tehát kitömés, mint ahogyan az előttem szóló is írta, már nem működik.

pipacs34 2012-08-09 07:34

Nekem pedig 42-es lábam van ugyanez csak nagyban, bár most már csinálnak több nagyot is .......

 

rájöttek valamire...:) külföldön bezzeg van szinte minden fazonhoz 4-es méret.  Nem is értem miért??

lovemeorleaveme 2012-08-09 07:12

Hát ezt én is írhattam volna. Nagyon durva, szerintem ezt csak az érti akinek kicsi lába van. Persze mindenki ajánlja a kislábú cipőboltot, de őszintén szólva a kínálatuk nem a legszebb. Mostanában a Z@r@ Kidben szoktam vásárolni. Nyári papucsok szandáloknak oké, de pl a csizmákkal már az a baj, hogy a szárhossz az gyerek magassághoz készül.
A dupla talpbetét és kitömködést állandóan tukmálják az eladók.. Csakhogy ezzel nem csak az a probléma amit a cikk is ír, hanem pl az is, hogy a viselő így "nem érzi" a cipő orrát és könnyeben elbotlik.

Nők Lapja Cafe 2012-08-09 07:12

Milyen az, amikor bemész a cipőboltba, és nincs a méretedben semmi? És milyen az, amikor bemész a következőbe és ott se? És amikor a tizedikből jössz ki üres kézzel? Extrém kislábú nő mesél, milyen...

Nők Lapja Café: ,,Bőgtem minden cipővásárlás után!\"

Címlapon

Legjobbak

Péter Szabó Szilvia nem bánta meg, hogy nős férfival kezdett

Péter Szabó Szilvia nem bánta meg, hogy nős férfival kezdett

Állítja, ma sem csinálná másképp, ha újra kezdhetné.
Facebook lájkok száma
Tradíció dizájnba zárva

Tradíció dizájnba zárva

A húsvét a vidámság és a hagyományaink felélesztésének...
Facebook lájkok száma
VV6: Zsófi letépte Aurelióról a ruhát – videó

VV6: Zsófi letépte Aurelióról a ruhát

Bevodkázott a cuki lány.
Facebook lájkok száma
Együk, vagy ne együk?  10 tévhit az étkezésben

10 tévhit az étkezésben

Ehetünk-e tojást, vagy inkább korlátozzuk a...
Facebook lájkok száma
Sztárénekesek vintage reklámokban

Sztárénekesek vintage reklámokban

A napjainkban egyre divatosabb stílusból a hírességek...
Facebook lájkok száma
Így hasznosítsd a maradék kalácsot!

Így hasznosítsd a maradék kalácsot!

Ételt márpedig nem dobunk ki!
Facebook lájkok száma
Babát vár Tila Tequila

Babát vár Tila Tequila

Megmutatta kismamapocakját a biszex valóságshow-sztár.
Facebook lájkok száma
3 generáció, 1 kérdés: Mit jelent számodra a húsvét?

3 generáció, 1 kérdés: Húsvét

Anya, lány és unoka
Facebook lájkok száma

Programok húsvétvasárnapra

A háromnapos hétvége számtalan izgalmas programmal...
Facebook lájkok száma
Erre jó a nedves vécépapír

Erre jó a nedves vécépapír

A nedves toalettpapír használata közel sem annyira...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma5

Legtöbbet megosztott cikkek

Cukiság: egymással csacsogó macskák

Cukiság: egymással csacsogó macskák

Amikor egymás között vannak a cicák…
Facebook lájkok száma165
3D nyomtatás: naponta 10 házat lehet kinyomtatni

3D nyomtatás: naponta 10 házat lehet kinyomtatni

Gyors és környezetkímélő megoldás.
Facebook lájkok száma82
Fergeteges fotók: a mesehősök köztünk élnek

Fergeteges fotók: a mesehősök köztünk élnek

Az utca embere mint rajzfilmkarakter. Nem hiszel majd...
Facebook lájkok száma53
Vekerdy: kell a házi feladat vagy sem?

Házi feladat

Mit kell csinálni a „nemszeretem” dolgokkal? Dr....
Facebook lájkok száma37
Állatkertbe vitték Katalinék György herceget – tündéri fotók!

Állatkertbe vitték Katalinék György herceget

Húsvéti nyúl helyett erszényesnyulat „kapott” a...
Facebook lájkok száma25
Elképesztő lakberendezés: lebegő csigalépcső

Elképesztő lakberendezés: lebegő csigalépcső

Egyedi módon oldották meg az oslói lakásban a...
Facebook lájkok száma11
Rókákkal barátkozik a húszéves természetfotós

Rókákkal barátkozik a húszéves természetfotós

Egy fiatal finn srác könyvtár vagy kocsma helyett az...
Facebook lájkok száma9
Húsvéti last minute édességek, falatkák

Húsvéti last minute édességek, falatkák

Könnyű elkészíteni, ráadásul remekül mutatnak az...
Facebook lájkok száma8

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem