Öltözködjünk

A brit nők hordják a legmagasabb sarkú cipőket

A kontinens legalacsonyabb női tipegnek a legmagasabb cipőkben. Logikus.

A brit nők hordják a legmagasabb sarkú cipőket Egy nemzetközi felmérésből kiderült, hogy a brit nők átlagosan 8,4 centi magas cipőkben járnak, ezzel pedig ők hordják a legmagasabb sarkú lábbeliket Európában. A második helyen a spanyolok végeztek 8,1 centis sarokmagassággal, míg a harmadikok a dánok lettek, 7,6 centivel. Az első ötbe bekerült még Németország 6,9 centiméteres sarkakkal, valamint Franciaország 6,1 centivel.

Az eredmény annyiban nem meglepő, hogy a friss statisztikák szerint a 18 és 29 év közötti brit nők átlagos testmagassága 163 centiméter, amivel legalacsonyabbnak számítanak Európában, tehát logikus, hogy ők hordják a legmagasabb cipőket. Németországot viszont előzetesen nem várták az élmezőnybe, hiszen ott a nők átlagmagassága 168 centi.

„Egy magas nőt magabiztosabbnak, határozottabbnak, sikeresebbnek, gazdagabbnak, függetlennek, sőt még intelligensebbnek is látnak, mint egy alacsonyt” – magyarázta egy brit lapban Emma Kenny pszichológus, hogy a fájdalmak és egyéb kényelmetlenségek dacára miért vállaljuk be a magassarkú viselését. 

Mivel a lista első öt helyezettjét hozták csak nyilvánosságra, így nem tudjuk, hogy Magyarország hányadik helyen végzett és mekkora lehet nálunk az átlagos sarokmagasság, de tapasztalataink alapján nagyjából 4-5 centiméterre tippelünk.

Te hány centi magas cipőket hordasz?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top