Öltözködjünk

82 évesen lett modell a nagyi

Íme a bizonyíték, hogy az álmok beteljesüléséhez soha nincs késő.

A Lanvin divatház őszi kampányának egyik arca Jacquie Tajah Murdock. A 82 éves New York-i asszony neve nem véletlenül nem cseng ismerősen. Ez ugyanis az élete első modellmunkája.

Jacquie Tajah Murdock

Jacquie Tajah Murdock

Fotók: Advanced Style / Lanvin 

 

A jamaicai származású nagymama fiatalkora óta szeretett volna modell lenni, ám akkoriban ez épp a bőrszíne miatt nem volt lehetséges. Mivel azonban mindenképp a reflektorfénybe vágyott, táncos lett, később a New York-i Egyetem média szakán szerzett egyetemi diplomát és kutatói asszisztens lett. Férjhez ment, két gyermeke született, ma pedig már tíz unokája van.

Bár saját bevallása szerint nem volt könnyű élete, arra mindig ügyelt, hogy igényes és divatos legyen a megjelenése. Három évvel ezelőtt Ari Seth Cohen fotós fedezte fel, aki street style blogjában New York legstílusosabb idős hölgyeit mutatja be. Jacquie azóta több tucatszor mutatta meg magát a blogban, idén pedig felfigyelt rá Alber Elbaz, a Lanvin művészeti vezetője, és felkérte, hogy szerepeljen a divatház készülő kampányában, amit ő persze örömmel elvállalt. Nagyon élvezte a fotózást, hiszen ezzel az élete egyik legnagyobb álma vált valóra, még ha jóval később is, mint szerette volna.

„Még mindig úgy érzem, mintha huszonéves lennék, nem pedig nyolcvan múltam volna. A minap azt mondtam: »nézd azokat az öregembereket«. Elfelejtettem, hogy én is egy vagyok közülük” – nyilatkozta egy amerikai lap riportjában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top