Műttessük meg, ha hájas a lábfejünk?

Egyre több nőt aggaszt a lábfejének vagy a lábujjainak a vastagsága. Mivel ezt a problémát nem lehet diétával megoldani, a plasztikai sebészek lecsaptak a piaci résre.

Műttessük meg, ha hájas a lábfejünk?Az ilyen fajta műtéteket persze nem állja az egészségügy, így mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki úgy érzi, hogy bele kell hogy férjen a lába egy mérettel kisebb cipőkbe, ha törik, ha szakad. Bár a műtétek nem teljesen veszélytelenek, mégis egyre többen vállalják a zsírleszívással és csonttörésekkel járó korrekciókat. A páciensek többnyire önbizalomhiányra hivatkoznak. Egy nő, aki átesett a lábszépítő műtéten, azt állította, hogy előtte soha nem mutatkozott mezítláb a pasija előtt.

A leggyakrabban az úgynevezett lábujjrövidítést végzik el, azaz a páciens második lábujját kisebbítik le, ami sok embernél nagyobb, mint a nagyujj. Ez ugyan a babona szerint azt jelenti, hogy ők szerencsések, azonban nyilván nem érzik magukat annak, ha megengedik egy orvosnak, hogy kitörje a lábujjukat, lefűrészeljen egy darabot a csontból, majd egy titáncsavarral rögzítse a csontot. 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

rolabona 2012-07-13 20:57

Igen, én megértem hogy neked is problémás... De a második lábujj nem olyan stabil és erős, mint a nagylábujj.

A nagylábujjra támaszkodsz járás közben, az stabil, széles és erős. A második pedig vékony és hajlékony és szabályosan összegyűrődik a cipőben, ha nincs neki hely... :(

Lillaréka 2012-07-13 20:38

Nekem a nagylábujjam hosszabb. 

és keskeny a lábfejem.

amelyik cipő hosszában jó, abban széltében csónakázok.

Amelyik széltében jó, az már iszonyatosan nyomja a lábam.

Azért nem vágatnék le a lábujjamból, meg nem is töretném el.

 

rolabona 2012-07-13 19:27

Hát nekem is hosszabb a második lábujjam mint a nagy.

 

Elmondom miért gondolkodom én is ilyen műtéten...

Mivel nagyon vékony és keskeny a lábfejem, a második lábujjam hosszúsága miatt 1 számmal nagyobb cipőt kell vennem, ami ugye nem csak hosszában nagyobb általában, hanem egy kicsit széltében is. Emiatt szinte harangozik a lábam az 1 számmal nagyobb cipőben.

 

Cipőben még hagyján, de a szandálból és papucsból is nagyobbat kell vennem, mert lelóg a második lábujjam különben. Ilyen nagyobb méretű papucs miatt már törtem is ki a bokám, mert lerepült a papucs a lábamról és kibicsaklott a bokám (ínszalag szakadás csont lepattanással)

 

Ha meg kisebb cipőt vennék, akkor a második lábujjam nyomorogna a helyhiány miatt, és lenne bütykös, ahogy bütykös a családban szinte az összes nőnek ( öröklődik a hosszabb második lábujj női ágon).

 

Jó lenne ha nem csak plasztikai sebész csinálna ilyet, hanem TB-re is lehetne, mert vannak akik nem az esztétikum, hanem egészségügyi okok miatt szeretnék megrövidíteni a második lábujjukat...

 

 

Fiatal-lány 2012-07-13 18:34

Közölném, hogy ez nem új tendencia, és nem csak szépítés szempontjából van rá szükség. Pl nekem is "bütykös" a lábam, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy a nagylábujjam (és a több is) kifele áll, ezért olyan, mintha csak nőne a tövében egy nagy dudor. Ennek eltüntetésére két fajta műtét is van - és ebből csak az egyik a töréssel járó megoldás. Ha nyernék a lottón, megcsináltatnám. A rüsztöm is túl magas, de sajnos, nem hiszem, hogy erre kitaláltak volna bármit is. 

Torolt_felhasznalo_325942 2012-07-13 18:26

És tessék mondani hajplasztika van?

Nyina. 2012-07-13 17:40

A Hamupipőkét olvastad?

Ott durván nyomják a lábfejplasztikát :)

Torolt_felhasznalo_350957 2012-07-13 17:29

hogy lehet a lábfej hájas? esetleg megduzzad szívproblémák vagy keringés miatt a boka, de az átmeneti.
levágatni a lábujjból csak mert hosszabb? és még engem titulálnak betegnek..

Nők Lapja Cafe 2012-07-13 17:29

Egyre több nőt aggaszt a lábfejének vagy a lábujjainak a vastagsága. Mivel ezt a problémát nem lehet diétával megoldani, a plasztikai sebészek lecsaptak a piaci résre.

Nők Lapja Café: Műttessük meg, ha hájas a lábfejünk?

Kalkulálja ki Kötelezőjét!
14 biztosítóból válasszon Önnek megfelelőt! Gyors, egyszerű online kötés

További információk>>>