Műttessük meg, ha hájas a lábfejünk?

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Egyre több nőt aggaszt a lábfejének vagy a lábujjainak a vastagsága. Mivel ezt a problémát nem lehet diétával megoldani, a plasztikai sebészek lecsaptak a piaci résre.

Műttessük meg, ha hájas a lábfejünk?Az ilyen fajta műtéteket persze nem állja az egészségügy, így mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki úgy érzi, hogy bele kell hogy férjen a lába egy mérettel kisebb cipőkbe, ha törik, ha szakad. Bár a műtétek nem teljesen veszélytelenek, mégis egyre többen vállalják a zsírleszívással és csonttörésekkel járó korrekciókat. A páciensek többnyire önbizalomhiányra hivatkoznak. Egy nő, aki átesett a lábszépítő műtéten, azt állította, hogy előtte soha nem mutatkozott mezítláb a pasija előtt.

A leggyakrabban az úgynevezett lábujjrövidítést végzik el, azaz a páciens második lábujját kisebbítik le, ami sok embernél nagyobb, mint a nagyujj. Ez ugyan a babona szerint azt jelenti, hogy ők szerencsések, azonban nyilván nem érzik magukat annak, ha megengedik egy orvosnak, hogy kitörje a lábujjukat, lefűrészeljen egy darabot a csontból, majd egy titáncsavarral rögzítse a csontot. 

Olvass tovább

Hozzászólások

baryka 2012-07-15 22:02

Ha olyan gazdag lennék, hogy futná plasztikai műtétekre, inkább cipőt csináltatnék pontosan a lábam méretére, mint a lábamat a konfekció cipő méretére...
Amúgy tényleg van néhány fazon, ami kiesik a klasszikus lábforma miatt, de én büszke vagyok a lábformámra, mert ez az eredeti változat - lásd ókori szobrok:) Nem hiszem, hogy a Milói Vénusznak vagy a Szamothrakéi Nikének plasztikai műtéteket ajánlgatna bárki is, hiszen többezer éve szépségideálok...

Bibige 2012-07-15 19:18

Nekem lábujj-hosszabbító műtét kellene, mert méreten aluli a lábam, kínszenvedés rá cipőt találni. :'( idézet: feleselek (9) 2012-07-13 23:12:26 Hát, nem lehet könnyű neked sem. De a volt barátom apukájának sem volt az, elhiheted. Ugyanis az ő nagylábujja olyan hosszúra nőtt, hogy emiatt kénytelen volt 45-ös méretű cipőt hordani, míg a 4 kisebb lábujja olyannyira rövid volt, hogy elég lett volna rájuk a 39-es lábbeli. Ő viszonylag könnyen kapott cipőt magának, ezzel nem volt gond, azzal viszont igen, hogy szégyellte magát, ha valahol a meztelen lábfejét kellett mutogatnia, annyira groteszk volt a látvány. 

Bibige 2012-07-15 18:47

Szerintem számunkra a mérték alapján készített cipő volna a megoldás. Valamikor láttam is városunkban ilyesmivel foglalkozó cipészeket. Ma már azonban csak javítást vállalnak. Az is csak úgy éri meg, ha mellette még kucsmásolással, gravírozással, meg a jóisten tudja mivel foglalkoznak még. 

 

Ha találnék is ilyen békebeli cipőkészítő mestert, állandó jelleggel sajnos nem tudnám megfizetni a munkálkodását. 

Bibige 2012-07-15 18:30

Ezen a lábfej plasztikán én is gondolkoztam már. Nem akarok tűhegyes orrú vagy sarkú cipőben tipegni, és nem szeretnék kisebb lábakat sem. Csinosabbakat is csupán esztétikai okokból. Ugyanis az én lábam a vékony, piskóta forma helyett dundi, szilvamag formájú.Így a 38-as méretű lábamra kénytelen vagyok olykor 1-2 számmal nagyobb cipőt venni, hogy a lábfejem közepe is elférjen benne. Persze, előfordul, hogy látszik, hogy a cipő elejében nincsenek ujjak, így egyesek bizonyára sajnálnak, hogy elveszítettem a lábujjaimat, mások meg mosolyognak, hogy "né' mán, ez a nő meg bohócnak öltözött".

A lábkörmeim viszont szépek, semmi elszineződés (van, akinek az egész körme fehér) vagy gombásodás.

feleselek 2012-07-13 23:12

Nekem lábujj-hosszabbító műtét kellene, mert méreten aluli a lábam, kínszenvedés rá cipőt találni. :'(

rolabona 2012-07-13 20:57

Igen, én megértem hogy neked is problémás... De a második lábujj nem olyan stabil és erős, mint a nagylábujj.

A nagylábujjra támaszkodsz járás közben, az stabil, széles és erős. A második pedig vékony és hajlékony és szabályosan összegyűrődik a cipőben, ha nincs neki hely... :(

Lillaréka 2012-07-13 20:38

Nekem a nagylábujjam hosszabb. 

és keskeny a lábfejem.

amelyik cipő hosszában jó, abban széltében csónakázok.

Amelyik széltében jó, az már iszonyatosan nyomja a lábam.

Azért nem vágatnék le a lábujjamból, meg nem is töretném el.